Roge: Korupcijas skandāls SOK ir neiespējams (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge atklājis, ka SOK nav iespējams tāds korupcijas skandāls, kāds skāris Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA).

"Es domāju, ka šāds korupcijas skandāls SOK ir neiespējams, jo mums ir pieņemti noteikumi, kas novērš šādu pārkāpumu iespējamību," SOK izpildvaras preses konferencē teica Roge. "Protams, nekad nedrīkst teikt nekad."

Tāpat SOK prezidents iepazīstināja ar nesen pieņemtajiem noteikumiem saistībā ar olimpisko spēļu kandidātpilsētām. Pēc jaunajiem noteikumiem, persona, kas pārkāps noteikumus, nevarēs apmeklēt kandidāti uz spēļu rīkošanu.

Roge arī izcēla sadarbību ar FIFA pārstāvjiem pēc tam, kad no tās izpildkomitejas tika izslēgti divi tās biedri - Amoss Adamu un Reinalds Temarī.

Jau ziņots, ka Adamu un Temarī tika apsūdzēti vēlmē pārdot savas balsis 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas kandidātvalstīm.

Abi apsūdzētie ir izslēgti no FIFA uz izmeklēšanas laiku, un par turpmākajiem sodiem tiks lemts pēc tam.

Jau vēstīts, ka FIFA sāka izmeklēt britu laikrakstā "Sunday Times" publicēto informāciju, ka Temarī bijis gatavs par trijiem miljoniem Jaunzēlandes dolāru (1,12 miljoniem latu) pārdot savu balsi 2018.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas kandidātvalstīm. Tāpat žurnālistu eksperimentā savu balsi bijis gatavs pārdot arī Nigērijas pārstāvis FIFA valdē Adamu, kurš kādas konkrētas kandidātes atbalstīšanai vēlējies saņemt 800 000 dolāru (398 960 latu).

Kā ziņots, 24 cilvēku sastāvā esošā FIFA izpildkomiteja par 2018. un 2022.gada Pasaules kausa finālturnīru rīkotājiem balsos 2.decembrī Cīrihē, bet tika ierosināts šī skandāla dēļ pārcelt balsojumu uz vēlāku laiku.

Paredzams, ka balsojumā nepiedalīsies Adamu un Temarī, līdz ar to par Pasaules kausa finālturnīru rīkotājiem balsos 22 no 24 FIFA izpildkomitejas locekļiem.

Kā ziņots, uz 2018. gada Pasaules kausa rīkošanu pretendē Spānijas un Portugāles, kā arī Nīderlandes un Beļģijas apvienotās kandidatūras. Tāpat finālturnīru rīkot vēlas arī Anglija un Krievija.

Savukārt par 2022.gada turnīru cīnīsies ASV, Austrālija, Japāna, Dienvidkoreja un Katara.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu