"Renault" komanda saņem nosacītu sodu; Briatorem mūža diskvalifikācija (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules Motoru sporta padome (WMSC) saistībā ar Pirmās formulas (F-1) komandas "Renault" pilota Nelsona Pikē apzināto avarēšanu aizvadītā gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā nolēmusi "Renault" piešķirt nosacītu divu gadu diskvalifikāciju no F-1 čempionāta, savukārt bijušais komandas vadītājs Flavio Briatore Pirmajā formulā strādāt vairs nedrīkstēs, pirmdien paziņoja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Jau ziņots, ka Pikē septembra sākumā sniedza liecību FIA, kurā brazīliešu pilots apgalvoja, ka Briatore un komandas inženiertehniskais direktors Pets Saimondss viņam 2008.gada Singapūras "Grand Prix" izcīņas laikā devuši rīkojumu vienā no trases šaurākajām daļām apzināti ietriekties sienā, lai trasē dotos drošības mašīna un viņa komandas biedram spānim Fernando Alonso būtu iespēja pēc pitstopa atgriezties sacīkšu līderpozīcijā. Lieki teikt, ka šajā posmā uzvaru svinēja tieši divkārtējais pasaules čempions Alonso.

Sākotnēji Briatore, atbildot uz šīm apsūdzībām, izteicās, ka Pikē sniedzis apzināti nepatiesu informāciju un šantažējis komandu, lai saglabātu savu vietu "Renault" vienībā, no kuras viņš tika atlaists augusta vidū. Tomēr aizvadītajā nedēļā gan Briatore, gan Saimondss atkāpās no saviem amatiem.

"Renault" vienības pārstāvji pirmdien notikušajā WMSC sēdē komandas vainu Singapūras incidentā vairs nenoliedza, tādēļ saņēma tikai nosacītu sodu, kas nozīmē, ka "Renault" no F-1 tiks diskvalificēta uz diviem gadiem tikai jaunu pārkāpumu konstatēšanas gadījumā.

Toties krietni bargāki lēmumi tika pieņemti attiecībā uz atbildīgajām amatpersonām šajā incidentā. Saimondss saņēma piecu gadu diskvalifikāciju, kas attiecas uz jebkādām FIA organizētām sacensībām un ar tām saistītajiem pasākumiem. Savukārt Briatorem tika piespriesta diskvalifikācija uz nenoteiktu laiku, kas nozīmē, ka viņam uz visiem laikiem būs jāatvadās no Pirmās formulas čempionāta un no visām citām FIA pārraudzībā esošajām sacensībām, kā arī no F-1 pilotu menedžera darba.

"Tas ir ļoti skumji, jo viņš motoru sportā pavadījis pēdējos 20 savas dzīves gadus," atzina FIA prezidents Makss Moslijs. "Ir skumji redzēt, ka tik spoža karjera beidzas šādā veidā, bet ko gan citu mēs varējām darīt?"

"Lielākā Briatores problēma bija tā, ka viņš noliedza savu vainu un turpināja to noliegt arī tad, kad viņa vaina jau faktiski bija pierādīta," piebilda Moslijs. "Viņš vairs nekad nedrīkst būt saistīts ne ar vienu komandu vai čempionātu. Viņš vairs nedrīkst atrasties neviena FIA organizētā pasākuma iekšienē. Viņš vairs nedrīkst būt neviena pilota menedžeris."

Līdz ar to jauns menedžeris būs jāmeklē gan Pikē un Alonso, gan arī Heiki Kovalainenam, Markam Vēberam un Romēnam Grožānam, kuru attiecības ar darba devējiem līdz šim kārtoja Briatore.

"Domāju, ka pieņemtais lēmums ir pareizs un vaina ir uzvelta tam, kurš arī patiesībā bija vainīgs," sacīja Moslijs.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu