Vimbldonas karalis sāk ar glanci

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Prestižā Vimbldonas tenisa turnīra četru pēdējo gadu uzvarētājs šveicietis Rodžers Federers savu gājienu arī pēc piektā titula pirmdien Londonā sāka ar pārliecinošu uzvaru pār gruzīnu izcelsmes Krievijas pārstāvi Teimurazu Gabašvili.

Federers, kas šobrīd ir pārliecinošs pasaules ranga līderis, pasaulē prestižākā turnīra pirmajā kārtā šodien ar 6-3, 6-2, 6-4 guva virsroku pār pagaidām vēl mazpazīstamo Krievijas tenisistu Gabašvili, kas ATP klasifikācijā ieņem 85. vietu un šogad debitēja Anglijas zālāja tenisa un kriketa kluba laukumos.

Endijs Rodiks - Vimbldona '2007.
Endijs Rodiks - Vimbldona '2007. Foto: EPA/AFI

Ja Federers Vimbldonā triumfēs arī šogad, tad viņš kļūs par vienu no pieciem tenisistiem, kas to paveicis vismaz piecreiz karjerā, un par vienu no četriem, kas izcīnījis trofeju piecus gadus pēc kārtas.

Jau pirmās sacensību dienas blīvajā kalendārā iejaucās tradicionālais Londonas jūnija beigu lietutiņš, tomēr par spīti tam ir izdevies jau izspēlēt vairākas pirmās kārtas spēles.

Uzvaru trīs setos pirmdien svinēja arī viens no Federera galvenajiem konkurentiem - ar trešo numuru izsētais amerikānis Endijs Rodijs, kas ar 6-1, 7-5, 7-6 (7:3) pārspēja savu tautieti Džastinu Gimelstobu.

Ar trīs setiem bija gana arī Vācijas pirmajai raketei Tomijam Hāsam (izsēts ar 13. numuru), lai pieveiktu amerikāni Zaku Fleišmanu: 6-3, 6-4, 6-2, turpretim čīlietis Fernando Gonsaless (5) tikai ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-2, 6-2 salauza cita ASV tenisista Robija Džineprī pretestību.

Ernests Gulbis Parīzē.
Ernests Gulbis Parīzē. Foto: EPA/AFI

Ja neiejauksies lietus, rīt savu debijas spēli Vimbldonā aizvadīs arī Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kam pirmajā kārtā jātiekas ar pagājušā gada pusfinālistu Markosu Bagdati, kas šogad ir izsēts ar augsto desmito numuru.

Citi interesantākie pirmās kārtas rezultāti:

Florēns Serra (Francija) - Filips Kolšreibers (Vācija, 27) 7-6 (7:4), 6-4, 6-4; Janko Tipaserevičs (Serbija) - Aleksandrs Peja (Austrija) 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 6-3; Tomašs Zibs (Čehija) - Djego Hārtfīlds (Argentīna) 4-6, 7-6 (7:4), 3-6, 6-3, 6-4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu