«Rīgas» hokejisti pirmo reizi šosezon izcīna trīs uzvaras pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hk Rīga

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā ceturtdien izbraukumā ar 5:3 (0:2, 1:0, 4:1) pārspēja Baltkrievijas klubu Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik», pirmo reizi šosezon triumfējot trīs mačos pēc kārtas.

Latvijas vienības labā vārtus guva Kirils Galoha, Nikolajs Jeļisejevs, Rodrigo Ābols, Mārtiņš Dzierkals un Deivids Sarkanis.

Pirmajā trešdaļā rīdzinieki nonāca iedzinējos ar 0:2, taču 31.minūtē vienus vārtus atguva Galoha. Arī noslēdzošā perioda ievadā viesi no Rīgas turpināja spēlēt sekmīgi, jo jau trešdaļas 18.sekundē neizšķirtu uz tablo panāca Jeļisejevs, bet dažas minūtes vēlāk rīdziniekus vadībā jau izvirzīja Ābols.

Tiesa, 54.minūtē izlīdzinājumu panāca «Dinamo-Šiņņik» hokejists Daniils Bokuns. Dramatiska cīņa starp abām vienībām aizritēja arī pamatlaika turpinājumā, turklāt ar panākumiem tā vainagojās tieši «Rīgas» hokejistiem, jo, sākoties pēdējām divām minūtēm, ceturto ripu Baltkrievijas kluba vārtos raidīja Dzierkals. Savukārt dueļa pēdējās sekundēs ripu jau tukšos pretinieku vārtos raidīja Sarkanis.

Ābols un Jeļisejevs šajā mačā izcēlās ne tikai ar gūtiem vārtiem, bet arī pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Abas komandas atkārtoti tiksies piektdien, rīdziniekiem noslēdzot četru maču izbraukuma sēriju Baltkrievijā.

Pirms tam svētdien un pirmdien «Rīga» divreiz tikās ar Minskas «Junostj» komandu, kuras rindas pārstāv uzbrucējs Deniss Baškatovs, gūstot panākumus ar 1:0 un 3:2 (pagarinājumā).

Rīdzinieki pirmo reizi šosezon izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas.

Bobruiskas klubs pēdējos septiņos mačos allaž pamīšus guvis uzvaras un piedzīvojis zaudējumus.

Nākamajā nedēļā «Rīga» aizvadīs četras spēles savā laukumā pret šīm pašām Baltkrievijas komandām.

Ar 38 punktiem 27 mačos «Rīga» Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē, kamēr «Dinamo-Šiņņik» ar 44 punktiem 29 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā.

Kā zināms, «Rīgas» komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā stājies līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas «Dinamo» sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās šajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas «Molodaja gvardija», kā arī krievu klubi Kazaņas «Bars» un Permas «Molot». Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», Kazaņas «Irbis» un Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli».

Iepriekšējās četrās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu