Bertuks septītais Irbes upes krastos!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Eiropas orientēšanās sporta meistarsacīkstēs, kas turpinās Ventspilī un tās apkaimē, trešdien Irbes krastos par divkārtēju čempioni kļuva norvēģiete Anne Margrēte Hauskena, kas uzvarai sprintā pievienoja zelta medaļu arī garajā distancē. Vīru konkurencē triumfēja krievs Dmitrijs Cvetkovs, savukārt augsto septīto vietu izcīnīja alūksnietis Edgars Bertuks!

Trešdienas pēcpusdienā garās distances fināla skrējienā vīriem bija jāveic 17 km ar 33 kontrolpunktiem, bet sievietēm – 11 km ar 24 kontrolpunktiem.

17 km garo distanci visātrāk – stundā, 29 minūtēs un 12 sekundēs - veica Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas un attiecīgi izcīnīja zelta medaļu. Otrās vietas ieguvējs šveicietis Daniels Hubmans uzvarētājam zaudēja 33 sekundes (1:29:45), savukārt trešās vietas ieguvējam zviedram Emīlam Vingstedam pietrūka tikai vienas sekundes, lai būtu otrajā vietā (1:29:46).

Mūsu Edgars Bertuks distanci veica ar rezultātu 1:32:43 un ieguva augsto septīto vietu. Šis Edgaram ir augstākais sasniegums Eiropas čempionātos, un viņš ir otrais pēc Mārtiņa Sirmā, kas šāda līmeņa sacensībās spējis iekļūt pirmajā desmitniekā. Vēl finālā skrēja Jānis Krūmiņš, kas ieņēma 26. vietu (1:38:36), un Kaspars Kārkliņš, kurš tika diskvalificēts, jo neatzīmējās vienā no kontrolpunktiem.

Sievietēm garās distances finālā zelta medaļu atkal ieguva norvēģiete Anne Margrēte Hauskena (viņai zelts arī sprinta distancē), kas 11 km garo distanci veica 1:08:55. Sudraba medaļa - Tatjanai Riabkinai no Krievijas, kas no līderes atpalika nepilnu minūti (1:09:48), savukārt bronza - zviedrietei Emmai Engstrandai.

Neveiksmīgs starts šodien bija mūsu izlases līderei Aijai Skrastiņai, jo arī viņa neatzīmējās vienā no kontrolpunktiem un tika diskvalificēta, lai gan distancē uzrādīja astoto labāko rezultātu...

Vēl garo distanci skrēja Kristīne Kokina, kas ierindojās 31. vietā 48 sieviešu konkurencē.

Piektdien notiks kvalifikācijas sacensības vidējā distancē, piektdien - fināli, kuros viens no favorītiem uz medaļu vīru konkurencē būs arī mūsu Mārtiņš Sirmais.

Svētdien Eiropas meistarsacīkstes noslēgsies ar aizraujošajām stafetes sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu