Briatore un Saimondss atstāj "Renault" komandu (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

No amata trešdien atkāpies Pirmās formulas (F-1) komandas "Renault" vadītājs Flavio Briatore, kā arī inženiertehniskais direktors Pets Saimondss, teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņo "Renault", Briatore un Saimondss pametuši komandu pirms 21.septembrī paredzētās Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdes, kurā tiks izskatīts jautājums par "Renault" vienības pilota Nelsona Pikē izraisīto avāriju pagājušā gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā.

Jau ziņots, ka Pikē aizvadītajā nedēļā sniedza liecību Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA), kurā brazīliešu braucējs apgalvoja, ka Briatore un Saimondss viņam devuši rīkojumu izraisīt apzinātu sadursmi pagājušā gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā, pēc kuras šajās sacīkstēs uzvaru svinēja otrs "Renault" pilots Fernando Alonso.

Savukārt Briatore pēc tam izteicās, ka Pikē sniedzis apzināti nepatiesu informāciju un šantažējis komandu, lai saglabātu savu vietu "Renault" vienībā, no kuras viņš tika atlaists augusta vidū.

Ja 21.septembra WMSC sēdē tiks apstiprināts, ka "Renault" vienība Singapūras "Grand Prix" ir blēdījusies, tai draud izslēgšana no F-1.

"Renault" līdz šim noliedza, ka būtu darījuši ko pretlikumīgu, bet Briatore pret viņu vērstās apsūdzības nodēvēja par "nedzirdētiem meliem".

Komanda savā paziņojumā arī norāda, ka līdz WMSC sēdei par notikušo vairs nesniegs nekādus paskaidrojumus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu