Brazīlijas tiesa bloķē olimpiskas būves finansējumu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Brazīlijā ir apturējusi finansējumu Riodežaneiro olimpiskā kompleksa «Deodoru» («Deodoro») būvniecībai, kur paredzēts rīkot sacensības 11 disciplīnās 2016.gada Vasaras olimpisko spēļu laikā, informēja Brazīlijas ziņu vietne G1, atsaucoties uz prokuratūrai tuviem informētiem avotiem.

Bija paredzēts, ka naudu būvniecībai 128,5 miljonu Brazīlijas reālu (31 miljona eiro) apmērā piešķirtu valsts banka «Caixa Economica Federal». Līdz olimpiādes sākumam ir palikuši tikai četri mēneši.

Lēmums bloķēt finansējumu pieņemts pēc tam, kad prokuratūra konstatēja krāpšanas pazīmes būvdarbu veikšanā. Tiesas materiāli ir slēgti sabiedrībai, bet par tās lēmumu pirmā ziņoja G1.

«Deodoru» ir otrais lielākais olimpiskais objekts Brazīlijā un tiek būvēts vienā no nabadzīgākajiem Riodežaneiro rajoniem. Projekta kopējā vērtība ir 800 miljoni reālu (193 miljoni eiro). Līdz šim ir pabeigti septiņi no deviņiem olimpiskā parka laukumiem, bet vēl tiek būvēts šaušanas poligons un arēna jāšanas sportam.

Konsorcija sastāvā, kurš ir atbildīgs par kompleksa uzcelšanu, ir būvfirmas «Queiroz Galvao» un OAS, kuras figurē valsts naftas kompānijas «Petrobras» korupcijas skandāla izmeklēšanā.

Vasaras olimpisko spēļu priekšdarbos Brazīlijā ir radušās arī citas problēmas, tostarp Zikas vīrusa epidēmija un regatēm paredzēta līča nopietns piesārņojums.

Brazīlijas tūrisma ministrs Enriki Eduardu Alvišs pirmdien atkāpās no amata, un vēl nav zināms, kurš pārzinās tūrisma jomu olimpisko spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu