Harijs Vītoliņš: Rīgas «Dinamo» neesmu atteicis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Latvijas hokeja speciālists Harijs Vītoliņš nav atteicis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas «Dinamo», kā to pagājušajā nedēļā vēstīja Krievijas sporta medijs «Sport-Express».

Sezonu 47 gadus vecais Vītoliņš sāka Maskavas «Dinamo» komandā, bet decembrī tika atbrīvots no galvenā trenera amata pildīšanas.

«Man ir tikai viena versija, no kurienes parādījusies šāda informācija. Kad 2. janvārī biju ieradies Rīgā uz Vladimiram Jurzinovam veltīto hokeja spēli, man bija saruna ar Juri Savicki. Tad arī man tika uzdots jautājums, ko es domājot par Rīgas «Dinamo» trenēšanu, uz ko atbildēju, ka līdz sezonas beigām koncentrēšos darbam Krievijas izlasē,» laikrakstā «Diena» citēts Vītoliņš.

Pēc sezonas beigām Savickis atklāja, ka meklēs treneri Slovākijā vai Čehijā, kas latviešu mentalitātei būtu tuvāk, nekā speciālisti no Ziemeļeiropas valstīm.

Vītoliņš joprojām ir Oļega Znaroka palīgs Krievijas valstsvienībā un patlaban gatavo komandu maijā paredzētajam pasaules čempionātam Maskavā. «Jāskatās, ko Oļegs darīs. Runāt ar visiem var un vajag. Es gribu tikai uzsvērt to, ka Rīgas «Dinamo» neesmu atteicis, jo par šo tēmu konkrēti nav runāts,» norādīja Vītoliņš.

Pēdējā «Dinamo» valdes sēdē kluba vadība komandas startu šīs sezonas KHL čempionātā atzina par neapmierinošu. Rīgas «Dinamo» ar 75 punktiem 60 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojās 12. pozīcijā, Gagarina kausa izcīņai nekvalificējoties otro gadu pēc kārtas.

«Rīgā jau viss ir zināms - gan spēlētāji, gan vide, bet šobrīd es patiešām neko konkrētu nevaru atbildēt. Turpmākā mēneša laikā, kad visi būs uz vietas, centīšos noskaidrot, kādi ir nākotnes plāni Krievijas izlasē. Līgums ar Krievijas izlasi man beidzas 31. maijā,» avīzei «Diena» sacīja Vītoliņš.

Marta sākumā Rīgas «Dinamo» pagarināja vienošanos ar ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju, kurš sezonas izskaņā pēc somu speciālista Kari Heikiles atbrīvošanas kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Rīgas «Dinamo» izslēgšanas spēlēs nespēja iekļūt trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu