Jansones teicamā spēle palīdz Latvijas golferēm būtiski pakāpties

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lauras Jansones teicamais individuālais rezultāts ceturtdien Argentīnā palīdzēja Latvijas golfa izlasei pakāpties ievērojami augstāk uz 38.vietu pasaules amatieru komandu čempionātā. Komandas līdere otrajā kārtā nospēlēja ar 69 sitieniem, kas ir trīs sitienus zem laukumā teorētiski nepieciešamās normas (PAR), TVNET informē Latvijas Golfa federācijas (LGF) preses daļa.

Otro ieskaites rezultātu sagādāja Māra Puisīte, „Buenos Aires Golf Club” laukuma 18 bedrītes veicot ar 78 sitieniem (+6 virs PAR). Savukārt Krista Puisīte finišēja ar 83 sitieniem (+11 virs PAR), taču tas palika ārpus ieskaites, jo komandas rezultātu katrā kārtā veido divu labāko rezultātu summa.

Latvijas izlase otrajā čempionāta dienā tādējādi finišēja ar +3 virs PAR, bet divu dienu summā komandas rezultāts ir +15 virs PAR. Pēc „Olivos Golf Club” laukumā izspēlētās pirmās sacensību kārtas Latvija bija 46.vietā 52 valstu konkurencē.

Lai gan čempionātā uzskaita tikai komandu rezultātus, neoficiālajā individuālajā rangā Jansonei bija dalīts 12.dienas labākais rezultāts, bet summā viņa ir dalītā 23.vietā.

Jansone pastāstīja, ka atšķirībā no pirmās dienas jutusies mierīga, turklāt viņa īpaši priecājās par izdevušos 6. bedrītes izspēli. Jūrmalniecei PAR 5. bedrītē pietika tikai ar trim sitieniem, ko dēvē par īglu.

Laura Jansone: ''Spēlēju mierīgi, bet agresīvi. Dažreiz izdevās, dažreiz ne. Taču šodien ļoti labi ripināju, un, protams, priecājos par īglu.''

Māra Puisīte: ''Beidzot izdevās pirmie sitieni, un visās bedrītēs, kur dabūju +2 virs PAR, pie vainas bija otrie sitieni – vai nu neveiksmīgi bumbiņa gulēja, vai neizdevās pats sitiens un trāpīju ūdenī. Attiecīgi arī rezultāts bedrītē sabojāts. Citādi esmu apmierināta. Labi šodien ripināju.''

Krista Puisīte: ''Šajā laukumā bija grūtāk tikt tuvu bedrītei, taču būtiskāk, ka neiekrita neviens par diviem metriem tuvāks ripinājums.''

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātus noteiks četru dienu summā, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes katru dienu).

Pa divām kārtām četru dienu laikā izspēlē "Buenos Aires Golf Club" un "Olivos Golf Club" laukumos. Latvijai piektdien un sestdien vēl pa reizei jāspēlē „Olivos Golf Club” un "Buenos Aires Golf Club".

Vadību čempionātā pārņēma otrajā dienā īpaši veiksmīgi nospēlējusī Dienvidkorejas izlase, kuras līdere Džihī Kima (Ji-Hee Kim) panāca -9 zem PAR. Komandu ieskaitē korejietes ir līderes ar -15 zem PAR, un vienu sitienu viņas ir priekšā ASV golferēm.

Pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem. Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu