Olimpiskās dienas svinības Rīgā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Olimpiskā komiteja un "Olimpisko sacensību aģentūra" sadarbībā ar "Hansabanku" aicina sestdien, 24. maijā, apmeklēt "Latvijas Olimpiskās Dienas" svinības Rīgā, Grostonas ielā 6b, pie Olimpiskā sporta centra.

"Latvijas Olimpiskās Dienas" programmā paredzētas atrakcijas visai ģimenei – no plkst. 10.00 līdz 15.00 ikviens varēs bez maksas piedalīties sportiskās aktivitātēs, konkursos un saņemt informāciju par dažādiem sporta veidiem, kā arī vērot Latvijas olimpiešu paraugdemonstrējumus.

Latvijas olimpieši ir sagatavojuši īpašu "Olimpiskās Dienas" programmu - Vadims Vasiļevskis sniegs šķēpmešanas paraugdemonstrējumus, Igors Vihrovs un Jevgeņijs Saproņenko mācīs vingrot, savukārt par svarcelšanas noslēpumiem pastāstīs Viktors Ščerbatihs.

No plkst. 11.00 būs iespēja apmeklēt dažādu sporta veidu federāciju stendus, vērot sportistu priekšnesumus un pašiem izmēģināt spēkus dažādās sportiskās atrakcijās - tam nav nepieciešams speciāls apģērbs vai sporta inventārs. Pārstāvētie sporta veidi - rollerslēpošana, skrituļslidošana, velotriāls, pludmales volejbols, cīņa, basketbols, futbols, vasaras bobslejs, džudo, loka šaušana, šķēpa mešana, vingrošana, peldēšana, aerobika un citi.

Sportiskākie pasākuma apmeklētāji aicināti pieteikties skrējienam, slidojumam ar skrituļslidām, slēpojumam ar rollerslēpēm vai nūjojumam apkārt Olimpiskajam sporta centram - distance būs piecus kilometrus gara un būs jāveic pieci apļi apkārt Olimpiskajam sporta centram, kas simbolizēs piecus olimpiskos apļus.

Sadarbībā ar "Center for International Education" pārstāvi Baltijā, būs iespējams uzzināt, kas ir Deivida Bekhema futbola akadēmija un kā iespējams kļūt par futbola zvaigzni. Ikvienam interesentam un futbola fanam būs iespēja uzdot jautājumus Bekhema pārstāvjiem Žanam Filipam Morisam un Geiviam Danielam, kuri uz šo pasākumu būs ieradušies no Londonas.

"Olimpiskās Dienas" ietvaros "Center for International Education" organizēs piecus aizraujošus konkursus: viktorīnu "Viss par un ap futbolu", bumbas žonglēšanu ar kāju, soda sitienus vārtos, bumbas žonglēšanu ar galvu un bumbas žonglēšanu pa pāriem. Katram dalībniekam, kurš būs piedalījies visos piecos konkursos un aizpildījis dalībnieka anketu, būs iespēja piedalīties loterijā un laimēt galveno balvu – iespēju piedalīties nedēļas nometnē "Simply Soccer" "The David Beckham Academy" Londonā par brīvu.

Darbosies arī Kampaņas HELP "Par dzīvi bez tabakas" telts un Sirds veselības kabinets, kur būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, vidukļa apkārtmēru, svaru un noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī saņemt konsultāciju par sirds veselības profilaksi un veselīgu dzīvesveidu – uzturu, fiziskām aktivitātēm. Savukārt Sporta laboratorijā būs iespēja novērtēt un saņemt padomus par veselību un fizisko sagatavotību.

Kā jau ziņots, "Latvijas Olimpiskā Diena" tiek organizēta par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dzimšanas dienai un iezīmē Latvijas olimpiešu ceļu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies jau augustā.

Pieteikšanās "Latvijas Olimpiskās Dienas" sacensībām

Pieteikšanās "Latvijas Olimpiskās Dienas" skrējienam, slidojumam ar skrituļslidām, slēpojumam ar rollerslēpēm vai nūjojumam apkārt Olimpiskajam sporta centram - zvanot pa tālruni 29340000, "Latvijas Mobilā Telefona" operatores katru dalībnieku reģistrēs un piešķirs kārtas numuru. Dalībnieku reģistrācija un numura saņemšana - 24. maijā pie Olimpiskā sporta centra no plkst. 10.00.

Visiem, kas nebūs paspējuši pieteikt savu dalību telefoniski, būs iespēja to izdarīt arī pasākumā uz vietas no plkst. 10.00. Startam skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensībās obligāta prasība ir aizsargķiveres, sportisti bez ķiverēm startēt nevarēs.

Pirmie 1000, kas pieteiksies "Latvijas Olimpiskās Dienas" skrējienam, saņems īpašu T-kreklu kā piemiņas velti no Latvijas Olimpiskās komitejas. Katrs skrējiena dalībnieks saņems „Olimpiskās Dienas” diplomu, bet ātrākos gaidīs pārsteiguma balvas.

Dalība visās "Olimpiskās Dienas" aktivitātēs - bez maksas.

"Latvijas Olimpisko Dienu" atbalsta: AS "Hansabanka", „Sabiedrības veselības aģentūra”, „Olimpiskais sporta centrs”, AS „Latvijas Gāze”, „Latvijas Mobilais Telefons”, AS „Latvijas dzelzceļš”, „Latvijas Skolu sporta federācija”, „Audi”, „JC Decaux”, „Stimorol”, „Latvijas valsts meži” un „Carat”.

Informatīvie atbalstītāji: LNT, žurnāls "Sports" un "FitFM" – "Latvijas Olimpiskās Dienas" oficiālais radio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu