Koziols atkāpjas. Triks vai nepieciešamība? (60)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Īsi pēc būtiskiem paziņojumiem par Latvijas hokeja čempionvienības "Rīga 2000" nākotnes plāniem, par atkāpšanos no sava amata ir paziņojis komandas prezidents Viesturs Koziols. Šo lēmumu viņš esot pieņēmis pēc kārtējā nesekmīgā sarunu mēģinājuma ar Latvijas Hokeja federāciju, tajā skaitā tās prezidentu Kirovu Lipmanu.

Kā atzina Koziols, tad viņa lēmumu esot ietekmējis arī nule kā notikušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress, kurā pēc Koziola teiktā federācija kārtējo reizi ciniski ņirgājusies par Latvijas hokeju.

Vakar Koziols plašsaziņas līdzekļiem sniedza informāciju, ka jaunajā sezonā pieckārtējie Latvijas čempioni "Rīga 2000" spēlēs Krievijas augstākajā līgā un, ka vienošās jau esot panākta gan ar kluba sponsoriem, gan ar Krievijas hokeja vadību. Otra svarīgākā ziņa bija fakts, ka Normunda Sējēja vietā, galvenā trenera postenī stāsies kāds labi pāzīstams ārzemju speciālists, bet Sējējs komandā turpinās darbu kā trenera asistents.

Komentējot savu demisiju, Koziols uzsver, ka sarunās ar LHF galvena tēma bija "Rīga 2000" komandas dalība Krievijas augstākajā līgā, taču daudzos svarīgos jautājumos vienošanās netika panākta.

"Rīga 2000" - pieckārtējie Latvijas čempioni.
"Rīga 2000" - pieckārtējie Latvijas čempioni. Foto: AFI

"Klubs nevar darboties atsevišķi no federācijas un visas hokeja saimniecības," pastāstīja Koziols. "LHF saistībā ar mūsu spēlēšanu Krievijā izvirzīja pilnīgi absurdas prasības, kuras izpildīt nevar. Šeit runa ir par necieņas izrādīšanu. Vēlos pateikties visiem, ar kuriem kopā strādāju visus šos gadus. Ceru uz kluba turpmāko attīstību."

Arī "Rīga 2000" komandas menedžeris Armands Simsons šodien apstiprināja, ka lielākās nesaskaņas kluba un federācijas sarunās ir bijušas saistītas tieši ar Rīgas komandas startu Krievijas meistarsacīkstēs.

"Bija plānots, ka mūsu galvenā komanda zem nosaukuma Rīgas "Dinamo" piedalīsies Krievijas čempionātā, bet fārmklubs spēlēs Latvijas meistarsacīkstēs," kluba plānus konkretizēja Simsons. "Bijām plānojuši parakstīt līgumu ar Latvijas valstsvienības vārtsargu Edgaru Masaļski, bet tas nozīmētu, ka cits izlases kandidāts Mārtiņš Raitums paliktu bez spēļu prakses, vai arī spēlētu Latvijas čempionātā, kura līmenis ir zemāks. Tā bija viena no niansēm, kuru LHF uzskatīja par problēmu. Otrs konflikts bija saistīts ar Latvijas nacionālās komandas gatavošanos 2008. gada pasaules meistarsacīkstēm Kanādā. Izlases treniņnometnes sākums paredzēts 3. aprīlī, bet jau ap 20. datumu plānota komandas izlidošana uz Kanādu. Mums savukārt aprīlī, iespējams, vajadzētu piedalīties Krievijas čempionāta "play off" turnīrā, kas parasti finišē aprīļa beigās. Taču piedalīties Krievijas čempionātā un nespēlēt "play off" mačos, ja komanda tajos iekļūst, nebūtu loģiski."

Kā skaidroja Simsons, tad tagad "Rīga 2000" ir spiesti attiekties no sadarbības ar naudas devējiem, kas bija gatavi atbalstīt kluba dalību Krievijas meistarsacīkstēs. Koziola demisija nozīmē to, ka komandas finanses tai atļaus piedalīties tikai Latvijas meistarsacīkstēs.

"Rīga 2000" kluba vadībai esot arī bijusi noruna ar Baltkrievijas Hokeja federāciju, ka gadījumā, ja neizdosies vienoties par spēlēšanu Krievijā, baltkrievu puse ļaus rīdziniekiem atgriezties Baltkrievijas atklātajās meistarsacīkstēs. Atbilde baltkrievu pusei bija jāsniedz līdz 20. jūnijam, taču tagad, pēc Simsona teiktā, visi plāni ir vējā un visiem atbalstītājiem vajadzēs atvainoties par nenotikušo sadarbību.

Jūnija beigās "Rīga 2000" sāks gatavošanos jaunajai sezonai. Kā informēja komandas menedžeris Simsons, tad skaidrības par sastāvu vēl nav, taču nav šaubu, ka ierobežoto finanšu dēļ tajā būs vairāki jaunie hokejisti. Komandas galvenā trenera amatā paliks Sējējs, bet klubu turpmāk vadīs Valde.

"Bez Koziola, kurš kluba attīstībā ieguldīja milzīgus līdzekļus, pūles un savu dvēseli, mums būs ļoti grūti," teica Simsons. "Ja kāds izteiks interesi ieguldīt savus spēkus un līdzekļus kluba attīstībā, būsim tikai priecīgi."

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans. Foto: AFI

Koziols "Rīga 2000" prezidenta krēslā atrodas kopš 2001. gada. Četras pēdējās sezonas pēc kārtas rīdzinieki ir izcīnījuši Latvijas čempiontitulu un ar labām sekmēm startējuši gan Baltkrievijas atklātajās meistarsacīkstēs, gan Kontinentālā kausa izcīņā.

Pagaidām grūti spriest, kā Koziola lēmums ietekmēs komandas nākotni. Viņa attiecības ar federāciju (lasi Lipmanu) jau no sākta gala ir bijušas saspīlētas un pirms dažiem gadiem Koziols ar domubiedriem pat izveidoja LHF alternatīvu organizāciju - Latvijas Hokeja savienību. Tai nebija lemts ilgs mūžs, jo toreiz milžu cīņā pārāks izrādījās Lipmans. Nav nekādu šaubu, ka izmanīgais LHF vadonis bez īpašām problēmām turpina valdīt Latvijas hokejā arī šobrīd.

Tajā paša laikā nav arī izslēgts, ka Koziola lēmums ir rūpīgi apdomāts solis, kas jau tuvākajā laikā varētu sacelt jaunu vētru Latvijas hokejā.

Komentāri (60)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu