Latvijas sportisti gatavojas Paralimpiskajām spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Paralimpiskā komiteja paziņojusi sportistus, kuri kvalificējušies Pekinas 2008. gada Paralimpiskajām spēlēm un augusta beigās dosies nest Latvijas vārdu Ķīnā, bet starptautiskā tehnoloģiju kompānija Samsung paziņojusi par lēmumu sākt ciešu sadarbību ar Latvijas Paralimpisko komiteju.

Pašlaik ir tapis zināms paraolimpisko spēļu delegācijas sastāvs. Uz Paralimpiskajām spēlēm kopumā dosies 21 sportists un 11 Latvijas Paralimpiskās komitejas oficiālie pārstāji (treneri, fizioterapeiti un Paralimpiskās komitejas amatpersonas). Latvija tiks pārstāvēta tādos sporta veidos kā vieglatlētika, sēdvolejbols, loka šaušana, džudo, pauerliftings un peldēšana.

Kompānija Samsung kā oficiālā Olimpisko spēļu partnere ir nolēmusi sākt ciešu sadarbību ar Latvijas Paralimpisko komiteju. Pirmais solis šīs sadarbības īstenošanā ir četru Samsung tehnikas komplektu dāvinājums Latvijas Paralimpiskajai komitejai.

Komplektos ietilpst TV ekrāns, videokamera un DVD atskaņotājs. Sadarbību nolemts attīstīt visa gada garumā, pasniedzot Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā. Balvas pasniegšana paredzēta decembra sākumā.

"Mēs vēlamies visiem sporta līdzjutējiem atgādināt, ka šogad ir ne tikai vienas olimpiskās spēles, bet gan veselas divas. Ceram, ka mūsu tehniskais atbalsts radīs patiesi praktisku lietojumu un atspoguļosies mūsu sportistu sniegumā Paralimpiskajās spēlēs, ļaujot pārvest mājās vēl augstāka kaluma medaļas," saka Suk Il Lim, Samsung Electronics Baltics ģenerāldirektors.

"Šogad arī esam nolēmuši pasniegt Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā, jo kad tad vēl godināt labākos sportistus, ja ne Olimpiskajā gadā, izvēršot to par īsteniem sporta svētkiem."

"Visi labākie pasaules sportisti, kuri trenējas komandu sporta veidos, izmanto treniņu un spēļu videoierakstus, lai pēc tam analizētu savas kļūdas un uzlabotu taktiku. Pateicoties Samsung, mums arī tiks nodrošināta šāda iespēja, kas būs neatsverams palīgs treniņu procesā, gatavojoties Paralimpiskajām spēlēm," skaidro Valdis Nagobads, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidents.

„Ir patiess prieks, ka šogad arī mūsu sportistiem būs pašiem sava balvas pasniegšanas ceremonija, tādējādi tiks parādīts, ka viņu nopelns nav palicis nepamanīts."

Latvijas Paralimpiskā komiteja gadu ir iesākusi visnotaļ veiksmīgi, gan gūstot uzvaru nozīmīgās sacensībās, gan iezīmējot Latvijas vārdu starptautisko paralimpisko notikumu kalendārā.

Stājhokejisti ir tikko atgriezušies no Pasaules stājhokeja čempionāta ASV, kur izcīnīja trešo vietu un pieteicās organizēt 2010. gada Pasaules čempionātu Latvijā. Ir arī apstiprināta informācija par to, ka 2009. gadā Cēsīs notiks Eiropas čempionāts ratiņbasketbola C divīzijā, tajā piedalīsies 12 valstu komandas ar kopējo dalībnieku skaitu – 200 sportisti.

Latviju Pekinā pārstāvēs: Aigars Apinis, Edgars Bergs, Ingrīda Priede, Ivita Strode, Liene Gruzīte (visi - vieglatlētika), Aigars Višņevskis (pauerliftings), Kaspars Biezais (džudo), Gints Jonasts (loka šaušana), Jānis Plotnieks (peldēšana), Ināra Barkāne, Irina Jermoļenko, Žanna Škutāne, Nellija Rusiņa, Elita Zaikovska, Oksana Gromova, Ivonna Gailīte, Una Dzalba, Diāna Ivanova, Olga Jegorova, Linda Sila, Līga Kārliete (visas - sēdvoljebols).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu