Alonso neko nav zinājis par "Renault" plāniem izraisīt apzinātu avāriju (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) uzaicināja "Renault" vienību uz tikšanos 21.septembrī, kuras laikā vienības amatpersonām būs jāsniedz paskaidrojumi par it kā apzināti izraisīto vienības braucēja Nelsona Pikē avāriju, pēc kuras Singapūras "Grand Prix" izcīņā uzvaru svinēja divkārtējais pasaules čempions Alonso.

FIA izplatītajā paziņojumā bija teikts, ka komanda deva pavēli tās braucējam Nelsonam Pikē izraisīt avāriju 2008.gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā, pēc kuras trasē devās drošības mašīna, pateicoties kurai uzvaru izcīnīja otrs "Renault" komandas braucējs Fernando Alonso.

Tomēr pats Alonso ceturtdien atzina, ka viņš par šādu pavēli neko nav zinājis un savu vainu notikušajā nesaskata.

21.septembrī paredzētās tikšanās laikā "Renault" intereses aizstāvēs Pikē, vienības vadītājs Flavio Briatore un "Renault" komandas inženierzinātņu direktors Pets Saimondss.

Kā ziņots, šā gada jūlija beigās "Renault" tika diskvalificēta uz vienu F-1 pasaules čempionāta posmu, jo Alonso formula pēc neveiksmīga boksu apmeklējuma pazaudēja riepu čempionāta desmitajā posmā - Ungārijas "Grand Prix" izcīņā.

F-1 vadība uzskatīja, ka "Renault" komanda apzinājās riepas kārtīgu nepieskrūvēšanu un ļāva ar tādu automašīnu Alonso doties trasē. Pilotam jau nākamajā aplī riepa aizlidoja prom, radot bīstamu situāciju citiem pilotiem.

Tomēr "Renault" vēlāk iesniedza apelāciju, kurā uzvarēja, un varēja piedalīties 11.posmā - Eiropas "Grand Prix" izcīņā - Valensijas trasē Spānijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu