Latvijas golfa izlasei smaga starta diena pasaules amatieru komandu čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas golfa izlase pēc trešdien Argentīnā aizvadītās pirmās sacensību dienas ieņem 46. vietu pasaules amatieru komandu čempionātā.

Līdere komandā bija tās pieredzējušākā spēlētāja Laura Jansone, pirmajā kārtā nospēlējot ar 75 sitieniem, kas ir trīs sitienus virs laukumā teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Smagāka diena izvērtās māsām Kristai un Mārai Puisītēm, kuras vējaino ''Olivos Golf Club'' laukumu katra izgāja ar 81 sitienu jeb +9 virs PAR. Tā kā komandas rezultātā ieskaita divu labāko spēlētāju rezultātus, Latvijas izlase pirmajā kārtā finišēja ar +12 virs PAR.

''Biju sev neraksturīgi uztraukusies. Ja parasti tas pāriet pie 2.bedrītes, tad šoreiz satraukums nelaida vaļā līdz pat 17.bedrītei. Laikam tādēļ, ka sacensībās nebiju spēlējusi kopš augusta. Otrajā raundā novēlu sev būt drošākai pirms sitieniem un mazāk satraukties. Galvenais, lai ir pārliecība, ka varu. Kamēr tā ir, viss ir kārtībā,'' teica Laura Jansone.

Krista Puisīte: ''Sākums bija ļoti labs, bet uz beigām, līdzko gadījās kļūdas, sākās satraukums, un tas arī sabojāja galarezultātu."

Māra Puisīte: ''Laikam nekad nav tā neveicies garajos sitienos, jo šodien tikai vienā bedrītē trāpīju uz fērveja. Treniņlaukumā viss kārtībā, bet spēlē – nekā. Tā kā laukumā ir daudz koku, līdzko neesi uz fērveja, ar PAR bedrīti neizspēlēt. Nu, jācīnās nākamajā kārtā.''

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātus noteiks četru dienu summā, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Pa divām kārtām četru dienu laikā izspēlēs "Buenos Aires Golf Club" un "Olivos Golf Club" laukumos. Latvijai turnīrs turpināsies ceturtdien "Buenos Aires Golf Club", spēlējot kopā ar Meksikas un Nīderlandes komandām.

Turnīru visveiksmīgāk sāka ASV izlase, nospēlējot ar -8 zem PAR, bet 2.vietu ar -4 zem PAR dala Argentīna un Francija. Pasaules čempionātā divos laukumos pie Buenosairesas sieviešu konkurencē par galveno balvu - "Espirito Santo" kausu – cīnās 52 valstu izlases.

Argentīnā nespēlēs Latvijas vīriešu izlase, jo Latvijas Golfa federācija neuzskatīja par lietderīgu ierobežota finansējuma apstākļos uz pasaules čempionātu nosūtīt komandu bez izredzēm uz augstvērtīgiem sportiskiem rezultātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu