"Chelsea" iesaistās cīņā par Rūniju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušās sezonas čempionvienība futbolā Londonas "Chelsea" iesaistījusies cīņā par Anglijas izlases uzbrucēju Veinu Rūniju, kurš vēlas pamest Mančestras "United" vienību.

Kā vēsta britu laikraksts "The Daily Mail", "Chelsea" kluba īpašnieks Romāns Abramovičs devis principiālu piekrišanu Rūnija iegādei.

Ja Rūnijs piekritīs pāriet uz "Chelsea" komandu, tad viņš kļūs par vislabāk apmaksāto futbolistu pasaulē, jo "Chelsea" gatava uzbrucējam piedāvāt algu 250 000 sterliņu mārciņu (200 000 latu) nedēļā.

Kā ziņots, par Rūnija vēlmi pamest "United" komandu otrdien pastāstīja Mančestras kluba galvenais treneris Alekss Fergusons.

"Mums bija tikšanās. Viņš man atklāja savas vēlmes, ka vēlas komandu atstāt," otrdien izteicās Fergusons, piebilstot, ka ir "šokēts un vīlies" par futbolista viedokli.

24 gadus vecā uzbrucēja līgums ar "United" beigsies 2012.gada vasarā. Atstāt Mančestras vienību Rūnijs varēs ne agrāk kā nākamā gada janvārī, kad Eiropā sāksies ziemas transfēru periods.

Bez "Chelsea" komandas uz Rūniju pretendē arī ambiciozais klubs Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur", kuras galvenais treneris Harijs Rednaps atzinis, ka labprāt redzētu Rūniju savā vadītajā komandā.

Kā vēsts "The Daily Mail", pats Fergusons labprātāk gribētu, lai Rūnijs pāriet uz karalisko Spānijas klubu Madrides "Real", jo tādā gadījumā viņš nepastiprinās Mančestras "United" konkurentus Anglijas premjerlīgas čempionātā.

Šādā darījuma gadījumā no "Real" uz "United" varētu pāriet Gonsalo Igvains vai Karims Benzemā.

Spekulācijas par Rūnija nākotni ilgst jau ilgāku laiku. Futbolists vairākos mačos šosezon nav ticis laukumā. Kaut Fergusons presei izteicies, ka Rūnijam ir nopietnas problēmas ar potīti, pats futbolists apgalvoja, ka viņa potītei nekas nekaiš. Tāpat spēlētājam bijis arī privātās dzīves skandāls, kas nav spodrinājis futbolista tēlu.

Pirmdien izskanēja informācija, ka Rūnijs pēc pašreizējā līguma beigām nepagarinās kontraktu ar komandu, bet otrdien Fergusons preses konferencē šo informāciju apstiprināja.

Šosezon Rūnijs sešās premjerlīgā aizvadītajās spēlēs guvis tikai vienus vārtus.

Premjerlīgas kopvērtējumā "United" ar 14 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo pozīciju, līderiem "Chelsea" zaudējot piecus punktus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu