Žurnālisti golferi atkal pēdējie Eiropā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas mediju golfa komanda jau otro reizi piedalījās Eiropas žurnālistu golfa čempionātā, un arī šoreiz palika pēdējā vietā. Šogad šīs sacensības notika Itālijas dienvidos, no 4. līdz 9. jūnijam Vidusjūras krastā, Riva de Tessali golfa kūrortā. Piedalījās 12 komandas, tajā skaitā Itālija, Lielbritānija, Francija, Vācija, Austrija, Šveice, Zviedrija, Nīderlande, Beļģija, Čehija, Spānija un Latvija.

Eiropas žurnālistu golfa čempionāts notiek reizi divos gados, vienkopus pulcējot dažādu žanru un jomu žurnālistus, kurus vieno golfs. Starp dalībniekiem ir gan sporta, tai skaitā golfa žurnālisti, gan arī tie, kuru darbības joma ir tālu no sporta notikumiem. Tās ir ne tikai golfa sacensības, bet arī lieliska starptautisku kontaktu vieta, kā arī lieliska atpūta kopā ar kolēģiem.

Arī šogad sacensības notika divas dienas, katru dienu citā golfa laukumā. Pēc pirmās dienas Latvijas komanda par 1 punktu bija priekšā Spānijai, un 10 punktus atpalika no Čehijas un Beļģijas. Diemžēl otrajā dienā, spēlējot daudz sarežģītākā laukumā, Latvijas mediju komandai neizdevās savu pārsvaru noturēt.

Latvijas komandā Itālijā piedalījās: Jānis Jarāns (LNT), Jānis Janševics (LNT), Ivo Krumholcs (Latvijas Radio), Gundars Galkins (BNS), Gatis Šļūka (Latvijas Avīze), Ingmars Jurisons (Sporta Avīze), Iveta Kaminska (Auto Euro) un Kristians Rozenvalds (CorpMedia).

Latvijas komanda bija vienīgā, kurai ģeogrāfiskās specifikas dēļ nav šā gada golfa spēļu pieredzes. Citu valstu komandām ir iespēja golfu spēlēt visu gadu atšķirībā no Latvijas. Tāpēc nākamās sacensības 2009. gadā tiks rīkotas nevis sezonas sakumā, bet gan septembrī, tādējādi ievērtējot Latvijas komandas ierosinājumu.

"Protams, var teikt arī, ka esam palikuši pēdējā vietā, bet var arī uzskatīt, ka esam starp 12 labākajām golfa žurnālistu saimēm, jo tikai 12 valstis var nokomplektēt mediju komandu, jo mums ir tik daudz žurnālistu, kuri spēlē golfu," komandas sniegumu rezumē viens no tās dalībniekiem, Ivo Krumholcs.

Atgādinām, ka Latvijā jau vairākus gadus darbojas Latvijas Mediju golfa klubs, kurā darbojas vairāki desmiti golfu spēlējošo žurnālistu. Reizi gadā tiek rīkots Mediju kauss, savukārt sezonas garumā notiek regulāras sacensības Mediju golfa līgas ietvaros.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu