Laikraksts: Gandrīz visu naudu Rīgas "Dinamo" dod "Itera" (92)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" komanda var spēlēt tāpēc, ka otro gadu gandrīz visu tās pastāvēšanai vajadzīgo naudu dod "Itera" - nevis Latvijas daļa, bet gan Krievijas gāzes gigants pats, to intervijā laikrakstam "Diena" atzinis "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis.

"Dinamo" budžets pirmajā gadā bija apmēram 10 miljoni eiro (ap 7 miljoniem latu), no kuriem piecus miljonus deva "Itera", bet 2,5 miljonus latu - kluba dibinātāji. Kā atzīst Savickis, pirmajā sezonā "ir noēsta visa akcionāru nauda un visa piesaistītā".

Kā raksta "Diena", pērn "Dinamo" no sponsoriem izdevies piesaistīt 170 000 latu, sponsorēja "TVA Group", "Mažeiķu nafta", "Skonto būve", "Olainfarm" un citi. Šogad savākti 1,24 miljoni eiro (0,87 miljoni latu). Lielākais sponsors ir "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums "LDz Cargo" ar pusmiljonu latu, kluba akcionāram Guntim Rāvim piederošā "Skonto būve" - 200 000 latu, jauns atbalstītājs ir "Aldaris" ar 150 000 latu. Savickis pieļauj, ka sponsoru lokam pievienosies "Latvijas gāze", notiekot sarunas arī ar bankām. Tāpat sarunas notiekot arī ar degvielas tirgotājiem.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) laikrakstam apliecinājis, ka klubs var rēķināties arī ar pagaidām nezināmu summu no Rīgas brīvostas, jo, lai gan tai liegts sponsorēt, ir atļauts reklamēties.

"Itera Latvija" un Savickim kopā pieder 70,7% "Dinamo" daļu. Savickis neslēpj - mērķis jau no paša sākuma bijis klubu ar laiku pārdot valstij. Otra alternatīva ir publiska akciju emisija, ļaujot par akcionāru kļūt katram līdzjutējam.

"Dinamo" pirmais gads beidzās ar 26 700 latu zaudējumiem. Šogad iecerēts "iziet pa nullēm", raksta "Diena".

Komentāri (92)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu