Krievu bobslejists Zubkovs atgriežas sportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2006.gada Turīnas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs un šī gada Vankūveras Olimpiādes bronzas medaļas īpašnieks krievs Aleksandrs Zubkovs paziņojis par atgriešanos sportā, vēsta laikraksts "Sovetskij Sport".

Zubkovs profesionālā bobslejista karjeru beidza šī gada augustā, tomēr tagad nolēmis atgriezties, jo to viņam palūdza Krievijas Bobsleja un skeletona federācija.

Viņš uzsvēra, ka viņam palūdza palīdzēt valstij, jo trīs gadu laikā, kas palikuši līdz 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, Krievijai neizdosies sagatavot augstas klases bobsleja kamanu pilotu.

Zubkovs plāno piedalīties jau gaidāmas sezonas Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā, kas novembrī notiks olimpiskajā trasē Vistlerā.

Zubkovs kopš augusta pildīja sporta ministra pienākumus Irkutskas apgabalā, koncentrējot savu uzmanību uz reģionālo sporta jautājumu un problēmu risināšanu. Šobrīd Zubkovs jau ir atbrīvots no šī amata.

36 gadus vecais Zubkovs aktīvās sportista gaitas pameta, jo viņam bija konflikts ar Krievijas Bobsleja un skeletona federāciju. Zubkovs bija iniciators atklātai vēstulei, kas tika nosūtīta Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam. Šajā vēstulē bija rakstīts, ka treniņnometnē pirms Vankūveras Olimpiādes treneri pret sportistiem izturējās "kā pret vergiem".

Septembrī Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidenta amatu pameta Ņikita Muzirja, bet viņa vietā stājās Georgijs Bedžmanovs.

Kā ziņots, Zubkova komandas biedrs Vankūveras Olimpiādē Aleksejs Vojevoda par savu aiziešanu no lielā sporta paziņoja uzreiz pēc starta Vankūveras olimpiskajās spēlēs pēc tam, kad starp sportistu un Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas vadību radās nesaskaņas par vadības negatīvo attieksmi pret sportistiem.

Savas karjeras laikā Zubkovs izcīnījis divas sudraba un divas bronzas medaļas pasaules čempionātos, kā arī trīs zelta medaļas Eiropas čempionātos.

2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Zubkovs sudraba medaļu izcīnīja četrinieku sacensībās, bet šogad Vankūveras Olimpiādē viņš pie bronzas godalgas tika divnieku sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu