Latvijas golfa izlase startēs pasaules amatieru komandu čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas golfa izlase startēs pasaules amatieru komandu čempionātā, kas no 20. līdz 23. oktobrim risināsies divos laukumos pie Buenosairesas, TVNET informēja Latvijas Golfa federācija (LGF).

Latvija būs viena no 53 valstīm, kas Argentīnā par galveno balvu - "Espirito Santo" kausu - cīnīsies sieviešu konkurencē.

Latvijas izlasē spēlēs Krista Puisīte, Māra Puisīte un Laura Jansone, kura 22 gadu vecumā ir pieredzējušākā golfere komandā.

Latvijas spēlētājas sacensību vietā ieradās no ASV, kur māsas Puisītes mācās un trenējas Teksasas valsts universitātē, bet Jansone pēc Austrumtenesijas valsts universitātes absolvēšanas iestājās šīs pašas augstskolas sporta menedžmenta maģistratūras programmā, un gatavojas vēlāk šoruden piedalīties Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) fārmtūres kvalifikācijas sacensībās.

''Jau otrajā pasaules čempionātā golfā piedalīsies Latvijas sieviešu izlase. Tā kā tieši šādā sastāvā startējām arī pirms diviem gadiem Austrālijā, pirmreizējam starta drudzim noteikti nevajadzētu būt. Sportiskais drudzis ir un būs, jo meitenes tiešām centīsies nospēlēt tā, lai uzlabotu pirms diviem gadiem iespēto, kad Latvija debijā pasaules čempionātā guva atzīstamu 29.vietu. Viss, protams, būs atkarīgs no rūpīgi sagatavota spēles plāna katrā laukumā, jo tie ir ļoti dažādi. Savu spēles manieri jāpielāgo katram laukumam, kā arī mainīgajiem laikapstākļiem. Mūs jau šeit pazīst, jo esam cienīgi atzīmējušies uz pasaules golfa kartes un tur ceram arī palikt,'' saka Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre un komandas kapteine Santa Puče.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātus noteiks četru dienu sacensībās, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes katru dienu).

Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos rezultātus. Pa divām kārtām četru dienu laikā izspēlēs "Buenos Aires Golf Club" un "Olivos Golf Club" laukumos. Latvijai turnīrs sāksies trešdien "Olivos Golf Club", spēlējot kopā ar Dienvidāfrikas un Filipīnu komandām.

Laukumus Latvijas golferes uzskata par ļoti sarežģītiem lielās distances un jo īpaši bedrīšu konfigurācijas dēļ. Savukārt ātrie grīni par ļoti svarīgu spēles elementu padarīs precizitāti ripināšanā.

Neraugoties uz spēlētāju pieticīgo vecumu, iepriekšējā pasaules čempionātā 2008. gadā Austrālijā Latvijas sieviešu komanda tādā pat sastāvā debijas reizē izcīnīja negaidīti augstu 29.vietu 48 valstu konkurencē, turklāt latvietes bija otrās labākās no Austrumeiropas golferēm.

Argentīnā nespēlēs Latvijas vīriešu izlase, jo Latvijas Golfa federācija neuzskatīja par lietderīgu ierobežota finansējuma apstākļos uz pasaules čempionātu nosūtīt komandu bez izredzēm uz augstvērtīgiem sportiskiem rezultātiem.

Pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem. Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu