Solbergs pārsēdīsies Citroen C4 WRC (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģu rallija braucējs Peters Solbergs 2009.gada pasaules čempionātu noslēgs pie Citroen C4 WRC rallija automašīnas stūres.

Solbergs, kurš 2003.gadā Subaru rūpnīcas komandas sastāvā kļuva par pasaules autorallija čempionu, bet pēc japāņu ražotāja aiziešanas no šā autosporta nodibināja savu komandu un pārsēdās pie Citroen Xsara WRC stūres, 2009.gada čempionāta atlikušajos posmos nomainīs sacīkšu mašīnu. Kā galveno iemeslu sportists min nespēju cīnīties par augstiem rezultātiem, startējot ar 2001.gada Xsara WRC, kura atbilst 2006.gada specifikācijām.

Tādēļ atlikušajos šā gada čempionāta posmos - Spānijā (2.-4.oktobris) un Lielbritānijā (23.-25.oktobris) - Peters Solbergs startēs ar krietni jaunāku auto - Citroen C4 WRC, kurš atbilst 2008.gada specifikācijām. Pēc viņa teiktā, nepieciešamas vien nelielas modifikācijas, lai auto faktiski atbilstu Sebastjana Loeba un Daniela Sordo kaujas mašīnām.

Kā norādījis Solbergs, viņam piedāvājumus izteikušas gan Ford, gan Citroen komandas, taču norvēģa izvēle pēc testiem, kuru dēļ Solberga ekipāža nepiedalījās Austrālijas rallijā, kritusi uz Citroen. "Citroen C4 man der vislabāk. Citroen man izteica interesantu piedāvājumu, un es uzskatu, ka man tagad ir nepieciešamie līdzekļi, lai cīnītos par vietu uz pjedestāla," - tā Solbergs.

Papildus tam šie jaunumi vieš zināmu skaidrību attiecībā uz Solberga plāniem nākamajai sezonai. Pagaidām nekas konkrēts gan netiek ziņots, tomēr Citroen Racing vadītājs Olivjē Kesnels licis noprast, ka ilgāka termiņa sadarbība starp abām pusēm ir iespējama.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu