Skrastiņa un Sirmais kļūst par Latvijas čempioniem vidējā distancē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5. un 6. septembrī Ventspils apkārtnē notika Latvijas čempionāts vidējā distancē un stafetēs. Sestdien vidējā distancē elites grupās nepārspēti palika Mārtiņš Sirmais (Madonas BJSS) un Aija Skrastiņa (SK Briksnis).

Savukārt stafetēs vīru elites grupā triumfēja OK Alūksne komanda – Jānis Kūms, Atis Dandens un Edgars Bertuks, bet sievietēm OK Purva Bridējs komanda – Laima Klauža, Agnese Užule un Kristīne Kokina.

Sestdien sacensību dalībnieki devās uz Jaunupi, uz orientēšanās apvidu, kur pirms vairāk nekā gada Mārtiņš Sirmais Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu. Lielākajai daļai orientieristu šī nebija pirmā tikšanās reize ar Jaunupes purviem un nelielo kāpu reljefu, tomēr jau tradicionāli šis ir viens no sarežģītākajiem apvidiem Latvijā. To pierādīja arī sacensību rezultāti – lielākā daļa orientieristu pieļāva vairāku minūšu kļūdas.

Visprecīzāk un ātrāk 6,9 km garo vīru elites distanci veica Mārtiņš Sirmais (41:22). Pieļaujot vairākas nelielas kļūdas, otro vietu izcīnīja Jānis Krūmiņš (41:50) no SK Briksnis. Savukārt trešajā vietā Kalvis Mihailovs no Auseklis-LSPA.

Sieviešu konkurencē Aija Skrastiņa kārtējo reizi pierādīja savu pārliecinošo pārsvaru pār citām Latvijas elites grupas skrējējām. Aija 5,1 km garajā distancē uzvarēja ar laiku 33:43, otrās vietas ieguvēju Lauru Vīķi (38:02) no OK Kāpa apsteidzot par vairāk nekā 4 minūtēm. Trešajā vietā Kristīne Kokina (40:41) no OK Purva Bridējs.

Vidējās distances rezultāti: http://www.kapaok.lv/rezultati/lch09_vid/resultat/CLASS.HTM

Svētdien, spītējot lietum, Cirpstenē tika izcīnītas 2009. gada Latvijas čempionāta medaļas stafetēs. Vīru elites grupā uz starta izgāja 29 komandas. Pirmajā etapā pirmais stafeti nodeva Jānis Krūmiņš (SK Briksnis). Gandrīz reizē finišu sasniedza arī otrā un trešā ātrākā komanda, attiecīgi Auseklis-LSPA ar Kalvi Mihailovu un OK Alūksne ar Jāni Kūmu. Otrajā etapā pirmo komandu vietu sadalījums mainījās un Kārlis Dišlers Ausekļa-LSPA komandu izvirzīja vadībā. Otrie finišu sasniedza OK Alūksne komanda (Atis Dandens). Lieliski otrajā etapā startēja OK Saldus pārstāvis Atis Rešķis, kurš savu komandu no 11. vietas pacēla uz trešo. Tomēr arī pēdējā etapā neiztika bez izmaiņām, jo skatītāju punktu pirmais sasniedza OK Alūksne skrējējs Edgars Bertuks. Viņš savu iegūto pārsvaru nosargāja līdz distances beigām, un OK Alūksne jau otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionātā izcīnīja uzvaru. Arī Madonas BJSS komandā pēdējā etapā Mārtiņš Sirmais bija krietni ātrāks par Ausekļa-LSPA trešā etapa veicēju. Līdz ar to finišā kā otrie ātrākie madonieši, bet Zemgus Žagata Auseklim nosargāja vietu labāko trijniekā.

Arī sieviešu stafetēs cīņa bija ne mazāk interesanta. Pirmajā etapā pārliecinoši startēja sastāva ziņā visjaunākā komanda ZVOC-VBSS (neviena no komandas dalībniecēm vēl neskrien S21 grupā). Pirmā etapa veicēja Ance Rusova finišu sasniedza ar vairāk nekā minūtes atrāvienu no tuvākās sekotājas Baibas Ozolas (OK Mona). Trešā ātrākā bija Ieva Mauliņa no SK Briksnis. Arī pēc otrā etapa pirmās divas vietas palika nemainīgas: Laurai Nīmantei ZVOC-VBSS izdevās nosargāt pirmo vietu, savukārt Ieva Puriņa OK Mona sastāvā finišēja otrajā vietā. Pāris metrus aiz OK Mona finišu sasniedza arī Agnese Užule no OK Purva Bridējs komandas. Cīņa pēdējā etapā solījās būt īpaši interesanta, jo neilgi pēc pirmajām trim komandām distancē devās arī SK Briksnis, kurām trešo etapu veica Aija Skrastiņa. Arī Cirpstenes apvidus izrādījās gana āķīgs un interesants, lai stiprākās sievietes, meklējot kontrolpunktus, pieļautu kļūdas. Jau trešais kontrolpunkts sagādāja zināmas problēmas gan Sabīnei Tiltai no līderu ZVOC-VBSS komandas, gan tajā brīdī otrajā vietā esošajai Kristīnei Kokinai no OK Purva Bridējs. Sabīne gan savu trešo kontrolpunktu (tas bija farsta KP) meklēja krietni ilgāk, bet sekojošās trīs komandas jau uz ceturto KP bija kopā – Kristīne Kokina (OK Purva Bridējs), Aija Skrastiņa (SK Briksnis) un Mārīte Knēta (OK Mona). Līdz ar to cīņa par uzvaru joprojām bija atklāta. Tomēr uz nākamo farsta KP (nr. 6) Aija pieļāva vairāku minūšu kļūdu un, lai arī Kristīne nedaudz kļūdījās arī uz savu kontrolpunktu, tomēr aizķeršanās bija neliela un jau skatītāju punktā OK Purva Bridējs līdzjutēji varēja uzgavilēt. Pārsvaru pār SK Briksnis izdevās noturēt līdz distances beigām, un OK Purva Bridējs komanda Latvijas čempionātā izcīnīja pirmo vietu. Otrajā vietā SK Briksnis, bet trešo vietu izdevās nosargāt ZVOC-VBSS komandai.

Stafešu rezultāti: http://www.kapaok.lv/rezultati/lch09_staf/stafres/

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu