EČ sievietēm notiks piecās Latvijas pilsētās (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Neraugoties uz Starptautiskās basketbola federācijas ieteikumu, Latvija turpinās darbu pie 2009. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta norises nodrošināšanas piecās pilsētās, nolēmusi premjera Ivara Godmaņa vadītā atbildīgā darba grupa.

Darbs tiks turpināts, lai čempionāta spēles notiktu Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Valmierā un Cēsīs.

FIBA Europe sporta direkcijas Latvijas pētījuma atskaitē norādīts, ka patlaban gatavas uzņemt čempionātu ir tikai Rīga un Liepāja, kurās arī tiek rekomendēta čempionāta norise.

Pārējām pilsētām esot gan problēmas ar atbilstošu sporta infrastruktūru, gan čempionāta dalībnieču izmitināšanu, tāpēc tajās esot nepieciešams veikt virkni uzlabojumu.

Godmanis gan uzskata, ka čempionāts ir jārīko visās piecās pilsētās, tādējādi tiktu dots ieguldījums gan basketbola attīstībā, gan pilnveidota infrastruktūra un nodrošināta līdzsvarota reģionālā attīstība.

Valdība, veidojot nākamā gada valsts budžetu, arī lems par konkrētu atbalstu sekmīgai čempionāta organizēšanai, informēja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Jau ziņoja, 2007. gada maijā FIBA Europe Ģenerālajā asamblejā tika nolemts, ka 2009. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs notiks Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu