Pirmo veiklības sacensību uzvarētājs – viesis no Lietuvas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arnolds Šivars (www.4rati.lv).

Rallija "Kurzeme" ietvaros rīkotajos veiklības braucienos uzvaru absolūtajā vērtējumā izcīnīja rallija "Aukštaitija" rīkotājs Jons Baļčūns kopā ar stūrmani no Latvijas Aivaru Stolderu. Viņi bija labākie arī senioru vērtējumā. Savukārt dāmu klasē ašākā izrādījās autosportista Haralda Šlēgelmilha jaunākā māsa Sibilla, kura startēja pārī ar Sabīni Guravsku.

Kopumā "RA Motosport" kolektīva rīkotajās sacīkstēs piedalījās 38 ekipāžas, kuru vidū arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas – rallisti Ivars Caune, Artis Štrauss, Krišjānis Caune, Uldis Kaņeps-Kalniņš, Dans Leščs, Gatis Vecvagars un citi; dziedātājas Olga Rajecka, Liene Šomase un Linita Mediņa. Sportistiem bija jāveic septiņi uzdevumi, kuros katrā bija ko darīt gan pilotam, gan stūrmanim. Ekipāžai bija jāveic slaloms, priekšmetu pārvietošana no viena punkta uz otru, parkošanās, piebraukšana maksimāli tuvu šķērslim, braukšana pa apli. Bet vislielākās skatītāju ovācijas saņēma braukšana ar aizsietām acīm.

Sacensību dalībnieku sastāvs bija ļoti interesants. Dažiem šīs bija pirmās auto sacensības mūžā, bet citi varēja lepoties ar vairāku desmitu gadu pieredzi autosportā. Automašīnas – sākot ar VAZ 2105 un beidzot ar M-klases Mercedes.

Absolūtajā vērtējumā ilgu laiku vadībā turējās apvienotā Lietuvas/Latvijas ekipāža Jons Baļčūns/Aivars Stolders, taču viņus teju apsteidza vieni no pēdējiem startējušie Modris Lešinskis/Andris Kociņš. Lešinska ekipāža kļūdījās pašā pēdējā elementā, nopelnot 15 soda sekundes. Finišā Baļčūnu no Lešinska šķīra 13 sekundes lietuvieša labā. Trešais, uzvarētājam zaudējot 16 sekundes, bija autosportists Artis Štrauss pārī ar Jāni Erdmani-Hermani.

Foto: Arnolds Šivars (www.4rati.lv).
Baļčūns uzvarēja arī senioru vērtējumā, kur atļauts startēt tām ekipāžām, kuru piloti sasnieguši vai teju sasniegs 50 gadu slieksni. Šajā klasē otrie palika Osvalds Putniņš/Uldis Siņickis, bet trešie – Ivars Caune/Krišjānis Caune. Interesanti, ka pirmajā vienpadsmitniekā finišēja četri no pieciem startējušajiem senioriem. Tas apliecina, ka auto veiklības sacensībās daudz ko izsaka pieredze un vēsa galva, kas jaunajiem censoņiem ne vienmēr ir sabiedrotā.

Dāmu pilotēto ekipāžu vērtējumā septiņu duetu konkurencē labāko laiku uzrādīja Sibilla Šlēgelmilha/Sabīne Guravska. Aiz viņām finišēja Daigas Jēkabsones/Mareka Šķilas un autosportista Rolanda Mēneša sievas un meitas Mairitas Mēneses/Kristīnes Mēneses ekipāžas. Ceturtajā vietā finišēja dziedātāja Liene Šomase duetā ar Mārtiņu Samuli. Pilni sacensību rezultāti atrodami internetā – www.autorally.lv.

Pēc sacensībām visi dalībnieki bija ļoti apmierināti ar jautrā kompānijā un sportiskā garā pavadīto dienas pirmo pusi un solīja veiklības sacensībās piedalīties atkal! Nākamie veiklības mači plānoti jau šomēnes Talsos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu