Blaters plāno apmeklēt PK Krievijā kā Putina ielūgts viesis

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nežēlastībā kritušais bijušais FIFA prezidents Zeps Blaters sacījis, ka plāno apmeklēt 2018. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru futbolā kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina viesis, līdz ar to draudot pārkāpt viņam piešķirto sodu - atstādināšanu no futbola uz sešiem gadiem.

Saskaņā ar «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Blaters pieņēmis Putina ielūgumu būt goda viesis 2018. gada PK finālturnīrā.

«Ja esmu ielūgts, tad man jāpieņem ielūgums,» Blaters sacīja vācu laikrakstam.

80 gadus vecais Blaters izcieš sešu gadu sodu par aizdomīgu divu miljonu dolāru maksājumu UEFA prezidentam Mišelam Platinī, tāpēc viņš drīkst apmeklēt futbola spēles tikai kā parasts skatītājs un maksājot par biļeti.

Blaters un Platinī sākumā tika atstādināti no futbola uz astoņiem gadiem, taču pēc apelācijām termiņš tika samazināts līdz sešiem gadiem.

Blaters cer, ka tiks attaisnots, jo iesniedzis prasību Sporta augstākajā arbitrāžas tiesā (CAS), kas tuvākajos mēnešos paziņos spriedumu. Tāpēc Blaters domā, ka varēs būt Krievijā nākamajā PK finālturnīrā, kas sāksies 2018. gada 14. jūnijā.

«Neesmu pravietis un nezinu kā izskatīsies pasaule 2018. gadā,» viņš sacīja.

Kopš provizoriskās diskvalifikācijas pagājušā gada oktobrī, Blaters nav apmeklējis nevienu stadionu.

Blateram nebija vairs atļauts pat ierasties savā kabinetā FIFA birojā Cīrihē, un tur palikušās personīgās lietas tika viņam nosūtītas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu