Štāls: Mēs ar Beresņevu bijām uz viena viļņa, arī domāšana sakrita

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas valstsvienības menedžeris Juris Štāls (33) vēl pagājušajā sezonā bija kandidāts uz spēlēšanu Prāgas pasaules čempionātā. Tomēr profesionālajai karjerai viņš lika punktu un pievērsās darbam ar izlasi. Sarunā ar žurnālistiem Štāls pastāstīja par savu nonākšanu ģenerālmenedžera krēslā un saviem pienākumiem.

«Viss sākās ar U-20 izlasi, kad veiksmīgi sadarbojāmies ar Beresņevu,» par savu jauno amatu stāstīja Štāls. «Mēs ar Leonīdu bijām uz viena viļņa, arī domāšana sakrita. Vēlāk jau Beresņevs kļuva par Latvijas pieaugušo valstsvienības galveno treneri, atcerējās par mani un sekoja piedāvājums.»

33 gadus vecajam Štālam tiek uzticēta komunikācija ar Eiropā spēlējošajiem hokejistiem, bet par ziemeļamerikāņiem atbildot Kārlis Zirnis. «Mums tā ir iegājies, ka ar ziemeļamerikāņiem kontaktus uztur Zirnis. Kas attiecas uz vietas esošajiem un Eiropas hokejistiem, groži uzticēti man. Pirmais solis bija apzināt, kā hokejistiem ir ar veselību un nostāju šajā pavasarī pārstāvēt izlases krāsas. Daudzus spēlētājus es jau pazinu, tādēļ šajā jomā man problēmu nebija.»

«Sagatavošanos pasaules čempionātam sākām laicīgi, zinot, ka daudziem hokejistiem vēl norisinās izslēgšanas spēles. Šobrīd mums ir interesanti paskatīties uz spēlētājiem, kuriem iepriekš izlases kontekstā nebija dotas tik daudzas iespējas. Ir vairāki puiši, kas vēl nav apbružājušies pieaugušo hokejā. Uz viņiem arī skatāmies. Vēlāk arī lūkosim, ko mēs no šī visa varam izveidot,» stāstīja Štāls.

Valstsvienības ģenerālmenedžeris atklāja, ka uzturot kontaktu arī ar potenciālajiem līderiem. «Konkrētus datumus nesaukšu, kad viņi varētu pievienoties komandai. Šiem hokejistiem ir dota neliela atpūta. Dažreiz ir labi atnākt ar jaunām un svaigām emocijām. Par līderu pievienošanos drīz uzzināsiet arī paši.»

Latvijas izlasei šogad nevarēs palīdzēt divi vadošie izlases aizsargi - Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Štāls neuzskata, ka aizsardzība patlaban būtu vājais punkts. «Jā, viņi ir pieredzes bagāti spēlētāji un savos klubos spēlē svarīgu lomu. Mums ir jādarbojas ar tiem, kas ir pieejami. Negribu komentēt šobrīd nevienu fronti. Ja mēs atdursimies un jutīsim, ka tā ir vājākā vieta, - pie tās arī strādāsim.»

Latvijas izlase gatavošanos pasaules čempionātam Krievijā sāka 21.martā.

Latvijas izlase šajā pavasarī aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms viesos divas reizes sacentīsies ar Dānijas izlasi. 7. aprīlī – Alborgā un 9. aprīlī Odensē. Nedēļu vēlāk, 14. un 15. aprīlī, «Arēnā Rīga» Latvijas izlase uzņems Baltkrievijas vienību un 22. un 23. aprīlī Vācijas izlasi. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs (Grenoble, Francija), Mareks Egils Mitens (HK Rīga), Denijs Romanovskis (HS Rīga).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ēriks Ševčenko (visi Rīgas Dinamo), Pauls Svars, (HK Rīga), Ričards Birziņš (Manchester Storm, Anglija), Kristiāns Rubīns (Västerås HK, Zviedrija), Krišs Lipsbergs (Polonia Bytom, Polija).

Uzbrucēji: Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas Dinamo), Roberts Baranovskis (HS Riga), Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Frenks Razgals (visi HK Rīga), Juris Upītis (Ust-Kamenogorsk Torpedo, VHL), Toms Andersons (Thurgau, Šveice).

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēles ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu