Sportiskākās un trakākās klases - Jelgavā un Rēzeknē!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

27. maijā Vērmanes dārzā atraktīvās sporta sacensībās un radošos konkursos tika noskaidrotas sportiskākās un azartiskākās Latvijas klases. Skolēnu sporta un kultūras festivāla "ZZ Čempionāts" galvenās balvas – ceļojuma biļetes visai klasei uz Krimu vai Slovākiju – mājās veda Jelgavas 1. ģimnāzijas 8.a un Rēzeknes 1. vidsskolas 10.b klase.

Visu dienu skolēni mērojās spēkiem uz Vērmanes dārza skatuves, sportiskajai un radošajai žūrijai demonstrējot mājās sagatavoto priekšnesumu - savu vīziju par sportu, savukārt pārējā parka daļā un uz satiksmei slēgtās Elizabetes ielas skolēni izcīnīja sīvas cīņas tautas bumbā, atraktīvās stafetēs un erudīcijas konkursos. Kopumā uz "ZZ Čempionāta" finālsacensībām bija ieradušies tūkstotis skolēnu no visas Latvijas.

Vakara noslēgumā apbalvošanas ceremonijā emocijas sita augstu vilni – uzvaras spiedzieni un sajūsmas saucieni atskanēja no visu uzvarētāju mutes, savukārt uzvarētājklašu audzinātājas raudāja prieka asaras.

Ceļojumu visai klasei uz Sāremā izcīnīja Jelgavas 4. vidusskolas 8.a klase un Liepājas pilsētas Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas 10.b klase, kas uzvarētājiem zaudēja tikai ar vienu punktu. Ekstrēmā ceļojumā pa Latviju dosies trešās vietas ieguvēji - Vērgales pamatskolas 7. klase un Bauskas 1. vidusskolas 10.a.

Uzvarētājklašu audzinātājas dāvanā savukārt saņēma 100 vai 50 latu dāvanu karti SPA procedūrām Jūrmalā.

Visu dienu parkā noritēja dažādi sporta konkursi apmeklētājiem, paraugdemonstrējumus rādīja dažādu sporta veidu pārstāvji – sākot ar godžju-rju karatē piekritējiem, šaha skolas audzēkņiem, beisbolistiem un beidzot ar paukošanas cienītājiem.

"ZZ Čempionāta" atbalstītāji – uzņēmums "Tele 2" un sporta preču veikalu tīkls "100% sports" apbalvošanas ceremonijā paziņoja arī tās skolas, kuru iesūtītās idejas par sporta dzīves uzlabošanu skolā tuvākajā laikā tiks īstenotas dzīvē sadarbībā ar šiem uzņēmumiem. Skolas saņēma gan vingrošanas bumbas, iespēju iegādāties inventāru sportiskiem starpbrīžiem, gan arī iespēju būtiski uzlabot savu sporta aprīkojumu kopumā vairāk kā desmit tūkstoš latu vērtībā.

Lai tiktu līdz fināla sacensībām Rīgā, skolēniem bija jāiztur vairāki pārbaudījumi – jāiesūta žūrijai idejas par sporta dzīves uzlabošanu skolā, klases sportisko fotosveicienu, jāsacenšas sportiskās sacensībās reģionālajos pusfinālos visā Latvijā. Pavisam festivālam pieteicās 313 klases no visas Latvijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu