TVNET piespēle: Mežeckis par darbu Pasaules kausā, drošību turnīrā un Modriča kreklu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas Futbola federācijas (LFF) bijušais ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis aptuveni mēnesi pavadīja Krievijā, kur viņš piecās Pasaules kausa spēlēs pildīja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) komisāra pienākumus. Vaicājām, kā viņam veicās darbā un kādi palikuši iespaidi par redzēto klātienē.

Mežeckis apmeklēja jau septīto Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, bet pirmo reizi viņš bija FIFA komisāra statusā. Iepriekš viņš bijis Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) delegāts piecos Eiropas čempionāta finālturnīros, turklāt 2012. un 2016. gadā Latvijas pārstāvis strādāja tieši finālspēlēs. Savukārt 2004. gadā Mežeckis bija Latvijas delegācijas vadītājs, kad mūsu futbola valstsvienība piedalījās Eiropas čempionātā.

FIFA komisāra darbā Mežecka atbildība bija saistīta ar drošības, reklāmas, televīzijas un tiesnešu jautājumos. Viņš strādāja trīs grupu turnīra spēlēs Kaļiņingradā (22.jūnijā Serbija 1:2 Šveice, 25.jūnijā Spānija 2:2 Maroka, 28.jūnijā Anglija 0:1 Beļģija), 2.jūlijā astotdaļfinālā Rostovā (Beļģija 3:2 Japāna) un 7.jūlijā ceturtdaļfinālā Sočos (Krievija 2:2 (PS) Horvātija).

Mežeckis izklāstīja, kā turnīra organizatori rūpējušies par drošību, kā arī nedaudz atklāja aizkulises. Piemēram, kā viņam izdevās tikt pie Horvātijas izlases līdera Luka Modriča krekla?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu