Indzagi izjauc "Liverpool" svētkus (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuvuši "AC Milan" futbolisti! Finālā pateicoties Filipo Indzagi diviem gūtajiem vārtiem Itālijas klubs ar 2:1 pieveica angļu "Liverpool", septīto reizi savā vēsturē iegūstot prestižāko balvu Eiropas klubu futbolā.

Abu komandu treneri - Karlo Ančeloti ("AC Milan") un Rafa Benitezs ("Liverpool") bija izvēlējušies taktiku ar vienu priekšējās līnijas spēlētāju, uzbrukuma smailē izvirzot attiecīgi Filipo Indzagi un Dirku Kujtu.

Pirmajās 45 minūtēs neliels pārsvars piederēja "Liverpool" futbolistiem, kuri izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas. Taču ne Žermēns Penants, ne Dirks Kujts nespēja pārspēt Milānas vārtsargu Didu.

Dirks Kujts (pa kreisi) pārdzīvo zaudējumu, kamēr Kakā par uzvaru pateicas augstākiem spēkiem...
Dirks Kujts (pa kreisi) pārdzīvo zaudējumu, kamēr Kakā par uzvaru pateicas augstākiem spēkiem... Foto: EPA/AFI

Puslaika pēdējā minūtē pēc Havi Alonso pārkāpuma "AC Milan" ieguva tiesības uz soda sitienu pie paša liverpūliešu soda laukuma. Standartsituāciju izpildīja Andrea Pirlo, kurš izdarīja sitienu garām spēlētāju mūrim, bet bumba, atsitusies pret vārtu priešā esošā Indzagi plecu mainīja lidojuma virzienu un ielidoja Pepes Reinas sargātajos vārtos - 1:0.

Otrajā puslaikā abas komandas spēlēja daudz aktīvāk, veidojot kombinācijas un apdraudot vārtus. Tuvojoties spēles izskaņai iniciatīvu pārņēma angļi, taču viņu cerības 82. minūtē izgaisināja Indzagi, kurš saņēmis teicamu Kakā piespēli izgāja vienatnē ar Reinu, apspēlēja vārtsargu un ar vieglu pieskārienu raidīja bumbu "Liverpool" vārtos, panāktot jau 2:0.

38 gadus vecais Paolo Maldīnī (ar kausu) kļuvis par otro kapteini, kam pēc jaunā formāta divreiz izdevies aizvest savu komandu līdz Eiropas klubu prestižākajai trofejai.
38 gadus vecais Paolo Maldīnī (ar kausu) kļuvis par otro kapteini, kam pēc jaunā formāta divreiz izdevies aizvest savu komandu līdz Eiropas klubu prestižākajai trofejai. Foto: EPA/AFI

Spēles pēdējā minūtē pēc centrējuma "AC Milan" soda laukumā veiklākais bija Dirks Kujts, kurš samazināja rezultātu līdz minimumam. Kompensācijas laikā "Liverpool" ar visiem spēkiem metās uz priekšu, taču nespēja panākt izlīdzinājumu un par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuvuši milānieši, kam izdevās atspēlēties angļiem par piedzīvoto fiasko pirms diviem gadiem Stambulā.

Līdz ar uzvaru milāniešu kapteinis Paolo Maldīnī kļuvis par otro kapteini (pirmais bija Madrides "Real" aizsargs Fernando Jerro), kam pēc pašreizējā Čempionu līgas formāta izdevies divreiz savu komandu aizvest līdz triumfam. Pirmo reizi tas notika 2003. gadā, kad "AC Milan" pēcspēles 11 metru soda sitienos uzveica Turīnas "Juventus"

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu