Ankipāns: Mērķis Maskavā ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no Latvijas nacionālās hokeja komandas treneriem Ģirts Ankipāns izteicies, ka valstsvienība pasaules čempionātā (PČ) būs solīdā sastāvā un būs gatava cīnīties katrā spēlē par uzvaru.

«Sākotnēji treniņnometnē piedalīsies komandas tālākās rezerves,» aģentūrai «R-Sport» sacīja Ankipāns. «Gatavosimies pakāpeniski. Protams, nevēlamies uz turnīru doties kā tūristi.»

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms viesos divas reizes sacentīsies ar Dānijas izlasi. 7. aprīlī – Alborgā un 9. aprīlī Odensē. Nedēļu vēlāk, 14. un 15. aprīlī «Arēnā Rīga» Latvijas izlase uzņems Baltkrievijas vienību un 22. un 23. aprīlī Vācijas izlasi. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

«Mūsu mērķis Maskavā ir spēlēt hokeju katrā spēlē un uzvarēt, tālāk redzēsim, kas no tā sanāks,» teica galvenā trenera Leonīda Beresņeva asistents.

Pirmdien Latvijas nacionālās komandas pirmajā treniņā piedalījās 27 kandidāti. To vadīja Beresņevs ar vārtsargu treneri Juri Klodānu. Tuvākajās dienās treneru kolektīvam pievienosies arī Ankipāns, kurš šajā sezonā bija viens no Pētera Skudras asistentiem Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandā, ko pārstāv viens no potenciālajiem izlases līderiem Kaspars Daugaviņš.

«Mēs nekaitāmies turnīra favorīti, bet centīsimies iekļūt izslēgšanas spēlēs. Iespējas ir vienmēr: Olimpiādē Sočos mums tas izdevās. Viennozīmīgi jāizvairās no izkrišanas no elites divīzijas. Uzbrucēji būs samērā pieredzējuši, ar vārtsargiem problēmām arī nevajadzētu būt. Ir jautājumi par spēlētājiem aizsardzībā, bet kopumā mums vajadzētu būt kaujas spējīgai komandai,» norādīja 40 gadus vecais Ankipāns.

Šobrīd treniņos akcents tiek likts uz fizisko sagatavotību, taktikai pievērsīsies vēlāk. Berisņevam nav būtiski, kādā fiziskajā kondīcijā patlaban ir kandidāti, bet jaunajos spēlētājos viņš vēlas redzēt meistarību, vai būs lietaskoki palīdzībai valstsvienībai.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs (Grenoble, Francija), Mareks Egils Mitens (HK Rīga), Denijs Romanovskis (HS Rīga).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ēriks Ševčenko (visi Rīgas Dinamo), Pauls Svars, (HK Rīga), Ričards Birziņš (Manchester Storm, Anglija), Kristiāns Rubīns (Västerås HK, Zviedrija), Krišs Lipsbergs (Polonia Bytom, Polija).

Uzbrucēji: Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas Dinamo), Roberts Baranovskis (HS Riga), Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Frenks Razgals (visi HK Rīga), Juris Upītis (Ust-Kamenogorsk Torpedo, VHL), Toms Andersons (Thurgau, Šveice).

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēlēs ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu