Vienības velobrauciens pulcēs arī antīko un netradicionālo velosipēdu cienītājus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam dalību pieteikuši arī antīko un netradicionālo velosipēdu cienītāji, tādējādi vēlreiz apliecinot, ka Vienības brauciens ir tautas pasākums, kurā piedalīties var ikviens. Šobrīd kopumā startam pieteikušies jau vairāk nekā 2000 dalībnieku, informē organizatori.

Dalībnieku pulks kļūst plašāks

Dalību pasākumā pieteikuši Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, pasaules riteņbraukšanas eksčempions Romāns Vainšteins, Tour de France un Giro d’Italia godalgotu vietu ieguvējs Pjotrs Ugrjumovs, grupas „Cosmos” dalībnieki, telekompānijas LNT komanda – viņu vidū Andrejs Ēķis, Kristīne Garklāva, Māris Grigalis, Ilze Dobele, Ģirts Timrots, tāpat arī AS „Latvenergo”, CSDD un SEB bankas komanda. Tām piepulcējusies arī Latvijas Veclaiku divriteņu kluba komanda, kas ieradīsies braucienā ar velosipēdiem, kuri gatavoti pagājušā gadsimta sākumā. Tāpat dalību pieteikusi frīkbaiku apvienības „Apokalipses jātnieki” komanda, kuras klāstā ir dīvaini un neredzēti braucamrīki. Līdzdalību Vienības braucienā pieteikusi arī pēc darbinieku skaita lielākā Latvijas uzņēmuma - VAS „Latvijas Dzelzceļš” komanda, kurā šobrīd ir jau 50 dalībnieki. VAS „Latvijas Dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, kurš arī pats 6.septembrī veiks 37,5 km garo Latvenergo Tautas braucienu, saka: „Vislabākos rezultātus darbā var sasniegt, ja strādā vienoti - ikviens plecu pie pleca. Saskaņā ar šādu principu mēs paši cenšamies strādāt un nu arī sportot, tāpēc arī piedalāmies Vienības velobraucienā. Tieši tāpēc mēs, „Latvijas Dzelzceļš”, vēlamies apbalvot komandu, kura būs visvienotākā visas trases garumā un ne tikai startēs kopā, bet arī finišēs vienoti.”

Vilciens uz Siguldu bez maksas

„Vienības brauciens ir pasākums, kas pulcē dzīvespriecīgos un aktīvos Latvijas iedzīvotājus. Tas ir viens no nedaudziem pasākumiem, kurā ikviens var būt dalībnieks, nevis tikai pasīvi vērot. Prieks, ka arvien vairāk iesaistās gan individuāli braucēji un ģimenes, gan arī lielie uzņēmumi ar savu darbinieku komandām,” saka viens no 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizatoriem, mārketinga komunikācijas aģentūras „Alpha Baltic” valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers, papildinot, ka „ļoti jauku dāvanu Vienības brauciena dalībniekiem ir sagādājusi a/s „Pasažieru vilciens”, kas nodrošinās bezmaksas vilcienu 6.septembrī no Rīgas Centrālās pasažieru stacijas uz Siguldu un atpakaļ ikvienam, kurš ieradīsies ar velosipēdu.” Speciālais velosipēdistu vilciens Rīga – Sigulda tiks padots Rīgas Centrālajā pasažieru stacijā uz 11.ceļa plkst. 09:40 un aties plkst. 10:04. Savukārt atpakaļ vilciens Sigulda – Rīga dosies plkst. 17:00.

Izaicinājums Latvijas pašvaldību vadītājiem

Ar interesantu paziņojumu klajā nācis Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, kurš savus amata brāļus visā Latvijā izaicinājis uz pašvaldību vadītāju sacensību. „Latvijā ir nedaudz vairāk kā 100 pašvaldību, un es aicinu visus pašvaldību vadītājus mēroties spēkiem Tautas braucienā ar siguldiešiem,” aicina U.Mitrevics. „Vienības brauciens ir svētki un man prieks, ka mēs varam būt iesaistīti to organizēšanā.”

„Tā kā pasākuma mērķis ir veicināt vienotību, tad šogad papildus plašāk pārstāvētā kolektīva un kuplākās ģimenes nominācijām izveidota arī jauna nominācija – viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kuras ieguvējiem kausu pasniegs Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers,” informē 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizators Igo Japiņš, uzsverot, ka „šogad Vienības brauciens varētu būt īpaši sabiedriski nozīmīgs, jo cilvēki ir noguruši no ekonomiskajām problēmām un meklē, kur smelties pozitīvas emocijas. Trūkst pozitīvisma, saliedētības un vienotības! Tāpēc šis masu velosporta pasākums ir ļoti laba iespēja parādīt savu kopības spēku cilvēkiem un valstij ekonomiski grūtajā brīdī.”

Par Vienības braucienu

Vienības brauciens norisināsies š.g. 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Šā riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā, un tā protektors bija toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4. Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir 3 distances: Itera Sporta šosejas brauciens - 90 km, SEB Kalnu divriteņu (SEB MTB) brauciens - 40 km un Latvenergo Tautas brauciens - 37,5 km. Tas ļauj katram izvēlēties sev piemērotu distanci. Ar speciāliem kausiem tiks apbalvoti visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju.

Braucienam iespējams pieteikties visos „Veloservisa” veikalos, Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Kuldīgas Tūrisma informācijas centrā, Valmierā un Cēsīs veloveikalā „Eži”, Tukuma Ledus hallē, Ērgļos viesnīcā „Ērgļi”. Tāpat dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildu informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem interneta mājas lapā www.velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija turpināsies līdz 3.septembrim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu