Šobrīd vēl nav skaidrības par Bļugera pievienošanos izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WCHA

Nav zināms, vai Nacionālās sporta koledžas asociācijas (NCAA) Minesotas Štata universitātes komandas «Mavericks» uzbrucējs Teodors Bļugers šajā pavasarī pievienosies Latvijas nacionālajai hokeja izlasei, sarunā ar TVNET atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Juris Štāls.

Izlases ģenerālmenedžeris izteicās, ka esot informēts par Bļugera situāciju un šobrīd nevarot teikt ne jā, ne nē par pievienošanos valstsvienībai šajā pavasarī.

2012. gada NHL jauno spēlētāju draftā Bļugeru otrajā kārtā ar 52. numuru izvēlējās Pitsburgas «Penguins» komanda. Latvijas hokejists vēl nav parakstījis «entry-level» līgumu. Ja Bļugers šobrīd neparakstīs vienošanos ar «Penguins», vasarā viņš kļūs par neierobežoto brīvo aģentu. Tādēļ Latvijas hokejists šobrīd ir lielas izvēles priekšā.

NCAA čempionātā Bļugers pavadīja četras sezonas. Bļugers ir pilnvērtīgs students Minesotas universitātē, līdz ar to viņam vēl jānokārto arī mācības un gala eksāmeni.

Šīs sezonas 41 NCAA čempionāta spēlē Bļugers, kas ir visu laiku trešais augstāk draftētais Latvijas hokejists NHL, atzīmējās 11 precīziem metieniem un 24 rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas izlase gatavošanos pasaules čempionātam Krievijā sāka 21.martā.

Latvijas izlase šajā pavasarī aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms viesos divas reizes sacentīsies ar Dānijas izlasi. 7. aprīlī – Alborgā un 9. aprīlī Odensē. Nedēļu vēlāk, 14. un 15. aprīlī «Arēnā Rīga» Latvijas izlase uzņems Baltkrievijas vienību un 22. un 23. aprīlī Vācijas izlasi. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs (Grenoble, Francija), Mareks Egils Mitens (HK Rīga), Denijs Romanovskis (HS Rīga).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ēriks Ševčenko (visi Rīgas Dinamo), Pauls Svars, (HK Rīga), Ričards Birziņš (Manchester Storm, Anglija), Kristiāns Rubīns (Västerås HK, Zviedrija), Krišs Lipsbergs (Polonia Bytom, Polija).

Uzbrucēji: Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas Dinamo), Roberts Baranovskis (HS Riga), Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Frenks Razgals (visi HK Rīga), Juris Upītis (Ust-Kamenogorsk Torpedo, VHL), Toms Andersons (Thurgau, Šveice).

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēles ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu