"Pīles" Detroitā kā Disneja pasakā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikai viena uzvara no iekļūšanas Stenlija kausa finālā šķir Kalifornijas komandu Anaheimas "Ducks", kas pusfināla piektajā spēlē izbraukumā pieveica Detroitas "Red Wings" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3-2.

Favorītu statuss šajā sērijā bija pašpasludinātās hokeja pilsētas Detroitas komandai "Red Wings", kas Rietumu konferencē izcīnīja pirmo vietu regulārajā sezonā un arī sērijā pret pīlēm bija vadībā ar 2-1.

Tagad komandas jau ir mainītās lomās - "pīles" šorīt viesos ar 2:1 izcīnīja uzvaru pagarinājumā un ieguva sava laukuma priekšrocības. Sērijā kalifornieši tagad ir vadībā ar 3-2 un sestais mačs notiks Anaheimas "purvā".

Pagarinājuma 12. minūtē uzvaras vārtus "Ducks" komandas labā guva neviens cits kā komandas simbols - pieredzējušais somu hokejists Tēmu Selane. Tomēr jāatzīst, ka tas nebūtu bijis iespējams, ja spēles pamatlaika pēdējā minūtē "Ducks" no droša zaudējuma nebūtu izglābis komandas kapteinis, aizsargs Skots Nīdermaijers.

Līdz pat pēdējai minūtei minimāls pārsvars 1:0 bija mājiniekiem, kurus otrā perioda vidū vadībā bija izvirzījis zviedrs Andreass Lilja, taču 48 sekundes pirms pamatlaika beigām Nīdermaijers pēc tāv paša Selanes piespēles skaitliskajā vairākumā panāca izlīdzinājumu.

Zviedrs Lilja no potenciālā varoņa beigās pārvērtās par galveno grēkāzi, jo pagarinājumā, cenšoties atdot piespēli komandas biedram viņš pazaudēja ripu savā zonā un to tikai vajadzēja Selanem, kas ar vienu kustību nonāca Detrtoitas vārtu priekšā un no neērtās puses pārspēja leģendāro čehu Dominiku Hašeku.

"Ducks" vārtos jau otrajā mačā pēc kārtas izcils bija Žans Sebastians Žigērs, kurš atvairīja 36 (!) no 37 "Red Wings" komandas metieniem, kamēr Hašeks tvēra 24 no 26 ripām.

Šī pāra uzvarētājs Stenlija kausa finālā tiksies ar Kanādas galvaspilsētas Otavas komandu "Senators".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu