Kampaņa: Kurš sporta veids ir Nr. 1 Latvijā - hokejs vai basketbols (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kampaņas "Kurš labāks" ietvaros jau vairāku mēnešu garumā turpinās balsojums par labākajiem dažādu laikposmu sportistiem. Pirmajos dueļos Rīgas Dinamo 1988 pārspēja Dinamo 2009, Uļjana Semjonova uzvarēja Aneti Jēkabsoni-Žogotu, Jānis Lūsis bija pārāks par Vadimu Vasiļevski, bet Andris Biedriņš pārspēja Jāni Krūmiņu. Noslēdzošajā kampaņas balsojumā tiek piedāvāts balsot par to, kurš ir sporta veids nr. 1 Latvijā – hokejs vai basketbols.

Basketbola tradīcijas Latvijā ir senas - to apliecina uzvara pirmajā Eiropas čempionātā 1935. gadā, ASK vīriešu un TTT sieviešu komandas panākumi, Uļjanas Semjonovas uzņemšana ASV basketbola Slavas zālē.

Latvieši ir spēlējuši un spēlē pasaules spēcīgākajās basketbola līgās - NBA ir spēlējis Gundars Vētra, bet kopš 2004. gada tur spēlē Andris Biedriņš. Savukārt WNBA šobrīd spēlē Latvijas sieviešu izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota. Pēdējos gados īpašu ievērību guvusi sieviešu basketbola izlase, kas 2007. gada Eiropas čempionātā izcīnīja 4. vietu, kā arī piedalījās Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Arī hokejam Latvijā ir senas tradīcijas. Hokeju Latvijā spēlē jau kopš pagājušā gadsimta 20. gadiem. Latvijā hokeja popularitāte saistāma ar Rīgas Dinamo spēlēm 1980. gados, Latvijas izlases sasniegumiem un fanu aktivitātēm pasaules čempionātos un Ziemas olimpiskajās spēlēs, kā arī pagājušajā sezonā atjaunoto Rīgas Dinamo, kas iemantojusi lielu fanu atbalstu. Savukārt pasaules spēcīgākajā hokeja līgā NHL līdz šim ir spēlējuši 14 latvieši, bet šobrīd tajā cīnās K.Skrastiņš, R.Ivanāns un M.Karsums, bet A.Irbe ir vārtsargu treneris. Savukārt S.Ozoliņš šobrīd ir vienīgais latvietis, kas izcīnījis prestižo Stenlija kausu.

Par savu mīļāko sporta veidu var balsot, reģistrējoties kampaņas interneta mājas lapā www.kurslabaks.com, kur varēs atrast informāciju par sportistiem, kā arī aplūkot spilgtākos video momentus. Balsojums ilgs līdz 27. septembrim.

Tie, kuri nevar nobalsot elektroniski, var sūtīt vēstuli ar savu balsojumu un komentāru uz Latvijas Olimpiešu sociālo fondu Elizabetes ielā 49, Rīga, LV-1010.

Balsojiet un atbalstiet Latvijas Olimpiešu sociālo fondu, jo kampaņas ietvaros tiek atbalstīti sporta veterāni, ziedojot vienu eirocentu par katru nodoto balsi.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu