Montoija pamet «McLaren» un Pirmo formulu (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbiešu autobraucējs Huans Pablo Montoija vakar pameta F–1 komandu "McLaren", lai turpmāk nodotos NASCAR sacīkstēm ASV, kuras viņš uzskata par "progresējošākajām sacīkstēm pasaulē".

Par 30 gadu vecā Montoijas atgriešanos Amerikā un vēlmi braukt ar NASCAR auto mēļoja jau sen. Vakar oficiāli paziņots par saistību izbeigšanu ar F–1. Montojas vietā atlikušajās sezonas sacīkstēs startēs "McLaren" līdzšinējais testpilots Pedro de la Rosa.

"Zinu, ka šis bija smags lēmums un pāreja, taču esmu ieinteresēts izmēģināt spēkus NASCAR čempionātā."

"Domāju, ka viņa karjera NASCAR varētu būt veiksmīga," notikušo komentēja "McLaren" šefs Rons Deniss.

Pēc daudzu speciālistu atzinuma, F–1 zaudējusi spilgtu personību. Montoija pārējo braucēju vidū izcēlās ar savu azartu. Ja par prognozēm NASCAR, tad Montoija gatavojas startēt visai viduvējā — Čipa Ganasi vadītajā — komandā, kurā NASCAR "Nextel Cup" kopvērtējumā patlaban augstākajā vietā — trīspadsmitajā — ir Keisijs Mīrss. Ganasi komandā Montoija brauca pirms pāriešanas 2001. gadā uz pirmo formulu. 24 gados viņš bija kļuvis par visjaunāko čempionu CART "FedEx" seriāla vēsturē. Viņš bija uzvarējis arī Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs.

Piecarpus sezonās F–1 Montoija nesasniedza virsotnes. Nekad viņš nav bijis zemāk par sesto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, taču augstākā vieta bija trešā 2002. un 2003. gadā. Pirmās četras sezonas kolumbietis nobrauca "Williams" komandā, atlikušo pusotru — "McLaren". 91 "Grand prix" sacīkstē viņš izcīnījis septiņas uzvaras, bet pasaules čempionātu viņš pamet, būdams piektajā vietā.

NASCAR sacīkstēs piedalās simtprocentīgi tikai ASV pilsoņi. Montoija varētu būt vienīgais ārvalstnieks pēc ļoti, ļoti ilga pārtraukuma.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu