Liverpool uzdāvina neizšķirtu (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties kompensācijas laika pēdējās sekundēs gūtajiem vārtiem, neizšķirtu 1:1 UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē pret pagājušā gada finālistiem Liverpool izcīnījuši Londonas Chelsea futbolisti.

Spēle norisinājās Liverpūles Anfield stadionā, un abas komandas to iesāka visai piesardzīgi. Vislabākā izdevība radās Fernando Toresam, kas pēc Stīvena Džerarda piespēles nonāca vienatnē pret Chelsea vārtsargu Petru Čehu, bet neprata viņu apspēlēt.

Jons Arne Rīse nonācis neapskaužamā situācijā...
Jons Arne Rīse nonācis neapskaužamā situācijā... Foto: EPA/AFI

Tomēr neilgi pirms puslaika beigām, 43. minūtē, rezultāts tika atklāts - to paveica mājinieku uzbrucējs Dirks Kujts, kas pēc partnera piespēles soda laukumā izcīnīja bumbu un no tuvas distances raidīja to vārtos - 1:0.

Gūtie vārti bija atdzīvinājuši Liverpool futbolistus, kuri pēc puslaika pārtraukuma radīja bīstamas situācijas pie londoniešu vārtiem. Izcelties varēja arī Chelsea, kad pēc Frenka Lamparda un Mihaela Ballaka saspēles soda laukumā viens pats nonāca Florāns Maluda, taču viņa raidījumu pēdējā brīdī nobloķēja Havjers Mašerano.

Tuvojoties spēles izskaņai, Čehs tikai ar grūtībām atvairīja Stīvena Džerarda tālšāvienu, bet kompensācijas laika minūtēs čehu vārtsargs tika galā arī ar ļoti bīstamu Toresa sitienu. Ja kādā no šīm epizodēm tiktu gūti vārti, Liverpūle nākamās nedēļas spēli varētu gaidīt bez īpaša satraukuma.

Tomēr tas neizdevās. Vēl jo vairāk - kompensācijas laikā ritēja pēdējās sekundes, kad Chelsea uzbrucējs Salomons Kalū izdarīja bīstamu centrējumu Liverpool soda laukumā un, cenšoties raidīt bumbu ārpus laukuma, lai novērstu tālākās briesmas, Jons Arne Rīse neveiksmīgi ar galvu to ieraidīja savos vārtos - 1:1.

Pēdējo trīs gadu laikā abas komandas Čempionu līgas turnīrā bija tikušās sešas reizes un Chelsea futbolistiem tā arī nebija izdevies gūt vārtus Anfield stadionā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu