Rallija "Kurzeme" ietvaros notiks auto veiklības sacensības

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamajā nedēļas nogalē Liepājā un tās apkārtnē risināsies rallijs "Kurzeme 2009". Šajā rallijā savu atdzimšanu piedzīvos auto veiklības sacensības, kādas pēdējos gados Latvijā nav rīkotas.

Sacensību pamatfilosofija ir vienkārša – uzvarēt iespējams ar jebkādu automašīnu, noteicošais ir auto vadītāja prasmes trasi izbraukt nevis ātri, bet precīzi un bez kļūdām. Sacensības risināsies sestdien, 29. augustā, no pl. 9:00 līdz 15:00 Liepājā, Kūrmājas prospekta laukumā.

Maču rīkotājs būs pazīstamais autosportists Raimonds Strokšs, kuram šīs būs otrās rīkotās sacensības šogad – maija vidū viņa vadīta komanda organizēja "BTA Ralliju Talsi", kurš Latvijas autorallija vēsturē ieies kā īstas čempionu sacīkstes, jo uz starta stājās uzreiz piecu valstu aktuālie čempioni N4 kategorijā.

"Rallija rīkošana bija kas jauns manā dzīvē. Cilvēki pat nevar iedomāties, cik daudz kas jāizdara, lai notiktu divu dienu pasākums ar nosaukumu rallijs. Taču šobrīd varu droši apgalvot – 2009. gada aprīlis un maijs bijuši labākie mēneši manā mūžā! Tādēļ Talsu rallija komanda atkal ir savākusies vienkopus, lai organizētu jaunus mačus – auto veiklības sacensības," stāsta Raimonds Strokšs. "Mūsuprāt, ir ļoti daudz cilvēku, kuriem patīk braukt, taču kuri nevēlas piedalīties profesionālās autosporta sacensībās. Auto veiklības mači ir kā radīti tieši viņiem – šeit ātrums nav noteicošais, noteicošais ir precizitāte."

Pirmajās sacensībās paredzētas līdz desmit dažādas disciplīnas – auto parkošanās, braukšana atpakaļgaitā, piebraukšana maksimāli tuvu šķērslim, auto vadīšana ar aizsietām acīm un citas. Tādēļ, lai piedalītos sacensībās, nepieciešama ekipāža – pilots un stūrmanis. Turklāt katrā no disciplīnām abiem ekipāžas dalībniekiem būs ko darīt.

Sacensībās drīkst piedalīties ar jebkādu automašīnu, kura ir izgājusi ikgadējo tehnisko apskati un kurai ir derīga obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas polise. Turklāt ar vienu automašīnu iespējams piedalīties vairākām ekipāžām. Dalības maksa sacensībās ir ļoti demokrātiska – 10 lati no ekipāžas. Ieskaites grupas – absolūtais vērtējums, dāmas, seniori (virs 50 gadu vecuma) un ģimenes (vīrs ar sievu, brālis ar māsu, tēvs ar dēlu utt.). Katras kategorijas labākajam trijniekam rīkotāji sola interesantas balvas.

Jau šobrīd piedalīties veiklības sacensībās piekrituši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki – dziedātājas Liene Šomase un Olga Rajecka, rallists Ivars Caune un citi. Lai pieteiktos rallija "Kurzeme" veiklības braucieniem, jāsūta e-pasts sacensību rīkotājam Raimondam Strokšam uz rallijs@liepajasrallijs.lv. Pieteikumā jānorāda pilota un stūrmaņa vārds un uzvārds, automašīna un kontakttālrunis. Ņemot vērā, ka jau pl. 15:30 startē rallijs "Kurzeme", dalībnieku skaits ir ierobežots – sacensībās drīkstēs piedalīties ne vairāk kā 100 ekipāžu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu