Skrastiņa un Dambe izcīna vietas labāko vienpadsmitniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Kokina.

Šodien pasaules orientēšanās čempionātā vidējā distancē tika sadalīti pirmie medaļu komplekti. Ļoti veiksmīgs starts izdevās Latvijas izlases orientieristēm Aijai Skrastiņai un Ingai Dambei.

Skrastiņa izcīnīja augsto 9. vietu, bet Dambe ne mazāk prestižo 11. vietu. Laura Vīķe savā pirmajā pasaules pieaugušo čempionātā vidējā distancē finišēja 34. vietā. No vīriem ātrākais bija Edgars Bertuks, kuram 21. vieta, bet Mārtiņam Sirmajam 28. rezultāts.

Jau sākot ar 9.30, pirmās fināla dalībnieces devās distancē. Laura Vīķe startēja 9.40 un finišu sasniedza pēc 47 minūtēm un 53 sekundēm. Laura atzina, ka distancē kļūdas nepieļāva, tikai vietām nedaudz pirms punktiem saminstinājās, zaudējot ātrumu. Kopumā ar šodienas startu jaunākā Latvijas izlases dalībniece bija apmierināta. Pēc Lauras visa uzmanība tika pievērsta Aijai Skrastiņai, kura distanci sāka ļoti pārliecinoši un jau pirmajos radio un TV punktos bija starp līderēm. Distancē Aija noķēra vairākas skrējējas un Latvijas līdzjutējiem par ļoti lielu prieku, sasniedzot finišu, uzrādīja ātrāko laiku. Aija pēc finiša atzina, ka fiziski šobrīd nav savā labākajā formā, tāpēc ļoti centās koncentrēties uz to, lai distancē nepieļautu nevienu kļūdu.

Ar ne tik lielu ažiotāžu no komentētāju puses finišu sasniedza Inga un vēl vairāk iepriecināja Latvijas līdzjutējus, jo uzrādīja otro labāko rezultātu. Līdz ar to pirmajās divās vietās bija Latvijas orientieristes. Inga distancē uz vienu kontrolpunktu pieļāva nelielu kļūdu, tomēr pārējie punkti tika atrasti bez liekām problēmām, tāpēc arī finišā ļoti iepriecinošs rezultāts. Vēlāk gan rezultātu tablo Latvijas izlases skrējējas tika nedaudz atbīdītas uz leju. Beigās Aija izcīnīja augsto 9. vietu un Ingai 11. rezultāts. 1. Brožková Dana (CZE) 37:09 2. Andersen Mariann (NOR) 37:19 3. Niggli Simone (SUI) 37:58 -------------------------------------------- 9. Aija Skrastiņa (LAT) 40:35 11. Inga Dambe (LAT) 41:14 34. Laura Vīķe (LAT) 47:53

Pēc izšķirīgajām cīņām sieviešu finālā visa uzmanība tika pievērsta vīriešiem. Pirmais no latviešiem startēja Mārtiņš Sirmais. Distancē Mārtiņš pieļāva nelielas neprecizitātes un arī fiziski nejutās savā labākajā formā, beigu rezultātos viņam 28. vieta. Sešas minūtes aiz Mārtiņa distancē devās Edgars Bertuks. Edgars krietni kļūdījās pirmajos divos punktos, un pirmajā TV punktā viņam jau strauji tuvojās čehs Michal Smola. Skatītāju punktā abi skrējēji bija gandrīz kopā, tomēr beigu daļā Edgaram izdevās nedaudz atrauties no čeha. Nelielas kļūdas gan tika pieļautas arī distances beigu daļā. Fiziski Edgars jutās jau mazliet labāk nekā iepriekšējās dienās. Rezultātā viņam 21. vieta.

1. Gueorgiou Thierry (FRA) 37:14 2. Hubmann Daniel (SUI) 37:43 3. Merz Matthias (SUI) 38:10 -------------------------------------------- 21. Edgars Bertuks (LAT) 41:28 28. Mārtiņš Sirmais (LAT) 42:30

Rīt no rīta notiks sprinta distances kvalifikācijas skrējieni, savukārt vakarpusē – fināli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu