Bjorkmana otrā jaunība pienāk Vimbldonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Vimbldonas tenisa turnīra ierasto ritmu šodien izjauca lietusgāzes, kā rezultātā četru vīriešu ceturtdaļfinālu vietā, izdevās nospēlēt tikai trīs. Pirmoreiz karjerā pusfinālā ir iekļuvis zviedrs Jūnass Bjorkmans, bet par sensāciju parūpējās kiprietis Markoss Bagadatis, kurš pārspēja spēcīgo austrālieti Leitonu Hjūitu. Cīņu par savu ceturto titulu turpina arī pēdējo trīs gadu čempions un pasaules ranga līderis šveicietis Rodžers Federers.

Šodien ceturtdaļfinālā pasaules pirmā rakete trīs setos ar vienādu rezultātu 6-4, 6-4, 6-4 pārspēja spēcīgo Horvātijas tenisistu Mario Ančiču, kas Vimbldonā bija izsēts ar septīto numuru.

Pusfinālā Federeru gaida tikšanās ar 34 gadus veco zviedru veterānu Jūnasu Bjorkmanu, kurš savas karjeras pirmo Vimbldonas pusfinālu ir sasniedzis tikai ar 14. (!) piegājienu. Līdz šim viņa labākais sasniegums Visanglijas kriketa un zālāju tenisa kluba kortos bija iekļūšana turnīra ceturtdaļfinālā 2003. gadā.

Šodien ceturtdaļfinālā Bjorkmans dramatiskā piecsetu trillerī ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-7 (5:7), 7-6 (9:7), 6-4 tomēr spēja izraut uzvaru mačā ar čehu Radeku Štepaneku (14) un tikai otro reizi karjerā ir iekļuvis "Grand Slam" kategorijas turnīra pusfinālā.

Bjorkmanam šis ir jau trešais uzvarētais piecsetu mačs šīgada Vimbldonā.

Zviedru tenisists, kurš pasaules vienspēļu rangā šobrīd ieņem tikai 59. vietu, izcilus panākums Vimbldonā ir guvis vīriešu dubultspēlē, kad trīs gadus pēc kārtas no 2002. līdz 2004. gadam kļuva par čempionu.

Foto: EPA/AFI

Trešajā ceturtdaļfinālā sensāciju sarūpēja 21 gadu vecais Kipras tenisists Markoss Bagdatis (att., 18), kurš četros setos ar 6-1, 5-7, 7-6 (7:5), 6-2 guva virsroku pār 2002. gada Vimbldonas čempionu austrālieti Leitonu Hjūitu, kas bija izsēts ar augsto sesto numuru.

Tomēr kiprieša sasniegumam ir reāls pamats, jo bijušais pasaules junioru tenisa līderis, šogad par sevi lika runāt jau gada sākumā, kad sensacionāli iekļuva Austrālijas atklāto meistarsacīkšu finālā, kur viņu spēja apturēt vienīgi varenais Federers.

Rīt notiks pēdējais vīriešu ceturtdaļfināls, kurā spānis Rafels Nadals (2)mērosies spēkiem ar somu Jarko Nieminenu (22). Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Bagdati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu