Skrējējai Velverei 13.vieta pasaules čempionātā telpās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas skrējēja Līga Velvere sestdien ieņēma 13.vietu ASV notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās.

800 metru distancē vienīgā Latvijas pārstāve čempionātā savā priekšsacīkšu skrējienā pārliecinoši palika pēdējā vietā, finišējot pēc divām minūtēm un 5,20 sekundēm.

Velvere 17 dalībnieču konkurencē summā spēja apsteigt četras konkurentes.

Priekšsacīkstēs ātrāko rezultātu uzrādīja amerikāniete Adžī Vilsone, kura savā skrējienā finišēja pēc divām minūtēm un 0,61 sekundes.

Finālu sasniedza vien trīs priekšsacīkšu skrējienu uzvarētājas, kā arī trīs labāko rezultātu uzrādītājas starp pārējām sportistēm.

Kā zināms, februārī Velvere tieši Portlendā, kur tagad risinās pasaules čempionāts, laboja Latvijas rekordu telpās 800 metru distancē, finišējot pēc divām minūtēm un 3,08 sekundēm. Līdzšinējais oficiālais rekords telpās kopš 1985.gada piederēja Maritai Ārentei - divas minūtes un 4,1 sekunde. Tiesa, pērnziem Velvere skrēja ātrāk par šo rekordu (2:04,02), bet skrējiens Sietlā notika skrejceliņā, kurš bija garāks par standarta 200 metriem.

Vasaras sezonā Velvere ierasti sacenšas 400 metru barjerskrējienā, kurā arī 2014.gadā startēja Eiropas čempionātā.

Kā zināms, Velvere bija vienīgā Latvijas pārstāve pasaules čempionātā telpās. No Latvijas vieglatlētiem kvalifikācijas normatīvu bija izpildījusi tikai Aiga Grabuste tāllēkšanā, taču viņa no iespējas startēt Portlendā atteicās, jo gatavojas pavasarī startēt daudzcīņas sacensībās. Iespēja braukt uz čempionātu bija arī Laurai Ikauniecei-Admidiņai, kurai pienācās īpašais ielūgums startam pieccīņā, tomēr arī viņa šo iespēju neizmantoja.

Līdz ar to Latvija varēja pieteikt vienu sportistu bez izpildīta normatīva, un izvēle krita par labu 26 gadus vecajai Velverei.

Arī pirms diviem gadiem pasaules čempionātā telpās Polijā no Latvijas startēja tikai viena sportiste - Lauma Grīva tāllēkšanā ieņēma 12.vietu.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās risinās 16.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu