Katru trešdienu notiks iesildīšanās Vienības velobraucienam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 19.augustā, plkst. 19.00 Biķernieku trasē (Eizenšteina ielā 2, Rīgā) notiks pirmais iesildīšanās pasākums, gatavojoties 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam, TVNET informē organizatori.

Treniņa laikā Vienības brauciena organizatori sniegs konsultācijas par riteņbraukšanu, tehniskais speciālists palīdzēs noregulēt velosipēdu, kā arī notiks treniņbraucieni. Pirmajā iesildīšanās pasākumā ar saviem padomiem dalīsies arī Pasaules riteņbraukšanas eksčempions Romāns Vainšteins.

19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizators Igo Japiņš uzskata, ka „ir būtiski pirms Vienības brauciena pārbaudīt savu velosipēdu un pāris reizes izbraukt pa lielākam gabalam, lai iekustinātu riteņbraukšanai paredzētās muskuļu grupas. Taču kopumā 37,5 km garā Tautas distance ir pa spēkam arī īpaši netrenētam braucējam.”

I.Japiņš aicina visus interesentus uz iesildīšanās pasākumiem, jo profesionālu riteņbraucēju padomi var noderēt, gan ikdienā pārvietojoties ar velosipēdu, gan Vienības braucienā. Iesildīšanās pasākumi notiks ik nedēļu trešdienu vakaros – 19., 26.augustā un 2.septembrī, līdz pat Vienības braucienam.

Trīs nedēļas pirms 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena startam dalību pieteikuši jau 1300 cilvēki, viņu vidū arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, R.Vainšteins, grupas „Cosmos” dalībnieki. Vienības braucienam pieteikusies arī pēc darbinieku skaita lielākā Latvijas uzņēmuma VAS „Latvijas dzelzceļš” komanda, kurā šobrīd ir jau 50 dalībnieki.

Vienības braucienā piedalīties plāno un aktīvi trenējas arī telekompānijas LNT komanda. LNT valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis uzskata: „Tikai vienotā tautā ir spēks. Pa vienam mēs nevaram būt tik stipri, kā esot kopā. Esot kopā, cilvēks jūtas piederīgs notikumam, valstij, sabiedrībai. Arī Vienības brauciena pamatā ir vienotība, kas šobrīd mums visiem ir tik ļoti nepieciešama, lai kopā mēs būtu stipri! Tādēļ aicinu piedalīties šajā braucienā, ko iedibinājis un veidojis ir Kārlis Ulmanis un kas, tāpat kā toreiz, notiek tik ļoti mūsu valstij atbildīgā laikā, jo tikai vienotība spēj mūs izvest no dižķibeles.”

Jāatgādina, ka Vienības brauciens norisināsies š.g. 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Šā riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā, un tā protektors bija toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4. Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir 3 distances: Itera Sporta šosejas brauciens - 90 km, SEB Kalnu divriteņu (SEB MTB) brauciens - 40 km un Latvenergo Tautas brauciens - 37,5 km. Tas ļauj katram izvēlēties sev piemērotu distanci. Ar speciāliem kausiem tiks apbalvoti - visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju.

Braucienam iespējams pieteikties visos „Veloserviss” veikalos, Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Kuldīgas Tūrisma informācijas centrā, Valmierā un Cēsīs veloveikalā „Eži”, Tukuma Ledus hallē, Ērgļos viesnīcā „Ērgļi”. Tāpat dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildu informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem interneta mājas lapā www.velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija turpināsies līdz 3.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu