Snovbordists Cukunde otrajās PK sacensībās pēc kārtas ieņem 21.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas snovbordists Artūrs Cukunde sestdien ieņēma 21.vietu Čehijā notiekošā Pasaules kausa posma kvalifikācijas sacensībās sloupstaila disciplīnā.

Cukunde labākajā braucienā tika pie 71,50 punktiem, kas savā kvalifikācijas grupā deva 12.vietu.

Katras grupas trīs labākie sportisti automātiski iekļuva finālā, nākamie pieci sacensības turpinās pusfināla fāzē, bet Cukunde dalību jau ir noslēdzis.

Savas iepriekšējās sacensības Cukunde aizvadīja tieši pirms mēneša, kad Pasaules kausa etapā nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā arī ieņēma tieši 21.vietu, bet starplaiku starp šīm sacensībām viņš pavadīja treniņos ASV.

Šajā nedēļas nogalē Čehijā tiek aizvadīts sezonas noslēdzošais Pasaules kausa etaps.

Kā zināms, šosezon Pasaules kausa posmos startējis arī Toms Petrusevičs, kurš aizvadīja trīs sacensības Ziemeļamerikā. Janvārī viņš Kalifornijas štatā ASV ieņēma 27.vietu sloupstailā, pēc tam februārī Bostonā palika 24.vietā, bet Kvebekā bija 27.vietā akrobātisko lēcienu pa tramplīnu jeb «Big Air» disciplīnā, kas pēc diviem gadiem Phjončhanā debitēs olimpisko spēļu programmā.

Sezonas turpinājumā Petrusevičs startē Eiropas kausa posmu sacensībās, bet šonedēļ viņš Austrijā piedalās sacensībās «Spring battle».

Sloupstails ir snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptā stilā pār dažādiem sniega parka elementiem - tramplīniem un slaidiem.

Pagājušo sezonu Petrusevičs aizvadīja Pasaules kausa apritē, kur ar 290 punktiem palika 25.pozīcijā. 2012./13.sezonā viņš kļuva par Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētāju, bet pagājušajā sezonā ceturto vietu Eiropas kausa kopvērtējumā ieņēma Cukunde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu