"Sarkanbaltsarkanie" brauks uz Kanādu! (249)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja valstsvienība Pasaules hokeja meistarsacīkšu "izdzīvošanas turnīra" otrajā spēlē svētdien Maskavā pārliecinoši ar 5:1 uzvarēja Austriju un nosargāja vietu pasaules hokeja augstākajā divīzijā. Pirmdien turnīra pēdējā spēlē "sarkanbaltsarkanie" tiksies ar Norvēģiju.

Neatkarīgi no pēdējās spēles rezultāta Latvijas valstsvienība ir nodrošinājusi pirmo vietu G grupā un līdz ar to arī nosargājusi vietu pasaules hokeja elitē. 2008. gada pasaules meistarsacīkstes pirmoreiz vēsturē notiks hokeja dzimtenē Kanādā.

Pa vieniem vārtiem mūsu komandas labā šodien guva Kaspars Daugaviņš, Aleksandrs Ņiživijs, Herberts Vasiļjevs, Rodrigo Laviņš un Leonīds Tambijevs. Pa divām rezultatīvām piespēlēm Jāņa Sprukta un Mārtiņa Cipuļa kontā.

Par labāko Latvijas izlasē šajā spēlē galvenais treneris Oļegs Znaroks nosauca Vasiļjevu, kurš pasaules meistarsacīkstēs rāda atzīstamu sniegumu par spīti pēdējā pārbaudes mačā gūtajam savainojumam.

Latvijas valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis (pa kreisi) pat guļot uz ledus spēja atvairīt austriešu no tuvas distances raidītās ripas.
Latvijas valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis (pa kreisi) pat guļot uz ledus spēja atvairīt austriešu no tuvas distances raidītās ripas. Foto: AFI

Jau otro spēli pēc kārtas mūsu komandas vārtos teicams bija Edgars Masaļskis, kurš atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem un vairākkārt glāba Latvijas izlasi no droša vārtu zaudējuma.

Metienu attiecība: Latvija - 24, Austrija - 25.

Pirmos vārtus mūsējie guva pirmā perioda septītajā minūtē, kad skaitliskajā vairākumā pēc Gunta Galviņa metiena no zilās līnijas pie Austrijas izlases vārtsarga Bernda Bruklera atvairītās ripas pirmais bija Daugaviņš, un rezultāts bija atklāts - 1:0! Rezultatīva piespēle arī Cipulim.

Daugaviņam šī bija jau trešā iemestā ripa Maskavā notiekošajās pasaules meistarsacīkstēs.

Otrās trešdaļas devītajā minūtē lielisku iespēju gūt vārtus neizmantoja vecmeistars Tambijevs, tomēr mirkli vēlāk viņš piespēlēja ripu Spruktam un pēc lieliskas centra uzbrucēja piespēles Ņiživijam vārtu priekšā atlika tikai pielikt nūju un mūsu komandas pārsvars bija dubultots - 2:0!

Ņiživijam šie bija pirmie vārti Maskavā, tāpat kā Spruktam un Tambijevam - pirmie rezultativitātes punkti.

Aleksandrs Ņiživijs pēc teicamas Jāņa Sprukta tikko kā raidījis ripu Austrijas izlases vārtos. 2:0!
Aleksandrs Ņiživijs pēc teicamas Jāņa Sprukta tikko kā raidījis ripu Austrijas izlases vārtos. 2:0! Foto: AFI

Otrās trešdaļas pašā izskaņā Latviju no droša vārtu zaudējuma skaitliskajā mazākumā glāba Masaļskis, kam šī bija jau otrā spēle pēc kārtas un pavisam trešā šajā turnīrā.

Trešā perioda trešajā minūtē Austrijas valstsvienībai izdevās ātrais pretuzbrukums un ar pustālu un precīzu metienu Masaļski tomēr izdevās pārspēt kanādiešu izcelsmes austriešu hokejistam Maikam Stjuartam - 2:1 (tika atzīts par labāko savā komandā).

Tomēr Latvijas valstsvienībai ļoti ātri izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru. Minūti un 18 sekundes vēlāk Vasiļjevs pēc lieliskām Daugaviņa un Cipuļa piespēlēm guva savus pirmos vārtus šajās meistarsacīkstēs un panāca 3:1.

Spēles turpinājumā iniciatīva pilnībā pārgāja Latvijas izlases rokās. Astotajā minūtē skaitliskajā vairākumā ceturtos vārtus pēc Laura Dārziņa piespēles ar spēcīgu metienu no zilās līnijas guva mūsu komandas kapteinis Laviņš - 4:1.

Lauris Dārziņš arī šajā spēlē bija viens no aktīvākajiem mūsu komandas rindās (trīs metieni pa vārtiem), tomēr izgājienā viens pret vienu, Austrijas izlases vārtsargu Berndu Brukleru viņam pārspēt neizdevās.
Lauris Dārziņš arī šajā spēlē bija viens no aktīvākajiem mūsu komandas rindās (trīs metieni pa vārtiem), tomēr izgājienā viens pret vienu, Austrijas izlases vārtsargu Berndu Brukleru viņam pārspēt neizdevās. Foto: AFI

Vēl pēc divarpus minūtēm viena vīra pārsvaru realizēja arī mūsu komandas veterāns Tambijevs, kam precīzi asistēja Sprukts un Aleksandrs Jerofejevs - 5:1!

Arī Laviņam un Tambijevam šie bija pirmie gūtie vārti 2007. gada pasaules čempionātā.

Rīt pulksten 11.15 no rīta Latvijas izlase savā pēdējā turnīra spēlē tiksies ar Norvēģiju. Mums tā būs tikai prestiža lieta, turpretim norvēģiem - "izdzīvošanas" jautājums. Skandināvi šodien ar 2:3 zaudēja Ukrainai, tāpēc, lai saglabātu vietu elitē, spēlē ar Latviju viņus apmierinās tikai un vienīgi uzvara.

Latvijas valstsvienības sastāvs: vārtsargs - Edgars Masaļskis; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs.

Komentāri (249)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu