Latvijas kikbokseris: Vēlos startēt zem kādas no pasaulē vadošajām cīņas sporta federācijām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau rīt, 19.martā, «Arēnā Rīga» norisināsies Latvijā populārākais un plaši apmeklētais profesionālās cīņas pēc MMA, kikboksa un boksa turnīrs «Klondaika FightArena». Sestdienas cīņu turnīrā atgriežas Kristaps Zīle, kurš «FightArena» turnīra pēdējo reizi piedalījās 2014.gadā.

Kristaps Zīle ir viens no Latvijā titulētākajiem cīņas sporta pārstāvjiem, kura kontā ir uzvara K-1 pasaules čempionātā amatieriem 2013.gadā, ieguvis IFMA MuayThai amatieru čempiona titulu Norvēģijā (2015), Latvijā (2014) un Lietuvā (2009., 2010.). Savulaik viņš izcīnījis arī Baltijas čempiona titulu kikboksā. Sestdien Kristaps Zīle aizvadīs kikboksa cīņu (svara kategorijā līdz 90 kg) ar Baltkrievijas amatieru kikboksa čempionu Andreju Krupniakovu (Andrey Krupniakov).

Kādas sajūtas pirms atgriešanās «Fight Arena» un «Arēnā Rīga»? Kādu laiku neesi piedalījies šajā turnīrā.

Atgriežoties mājās, Latvijā, sajūtas ir patīkami satraucošas, bet ir arī atbildības izjūta, jo mājās vienmēr gribas parādīt labāko sniegumu, uzvarēt.

Pamatā tu treniņus aizvadi ārpus Latvijas? Kā treniņi ārzemēs atšķiras no tiem, ko tagad esi aizvadīji Rīgā, «MuayThaiAcademy»?

Jā, šobrīd trenējos ārpus Latvijas, jo dzīvoju Oslo, Norvēģijā. Pamata un bāzes treniņi notiek Oslo, Thaiboxing (Muay Thai). Lai gan lielas atšķirības nav, tomēr jāsaka, ka pie mums klubā diezgan regulāri brauc pasaules līmeņa sportisti, kas vada treniņus un seminārus. Kā piemēru varu minēt Džonu Veinu Parru (John Wayne Parr), kuru pazīst visi, kas ir saistīti ar taiboksu. Norvēģijas klubi atšķirībā no Latvijas to finansiāli var atļauties.

Tu neesi zaudējis pēdējās desmit cīņās, kas ir iespaidīgs rādītājs. Cik nozīmīga tev ir uzvara sestdienas «Klondaika FightArena» cīņā?

Man katra cīņa, kurā piedalos, ir svarīga! Darbs netiek ieguldīts tam, lai uzvarētu vienu cīņu, es strādāju tā, lai uzvarētu katru cīņu. Tāds ir mans dzīves stils, un man tas patīk.

Ko zini par savu pretinieku Andreju Krupniakovu? Kā gatavojies šai konkrētajai cīņai?

Neesmu pētījis savu pretinieku un par viņu neesmu daudz dzirdējis, bet cik zinu, tad Baltkrievijā viņš skaitās ļoti spēcīgs cīņas sportā. Bet es daru visu, lai būtu spēcīgāks.

Kādi ir tevis nospraustie mērķi cīņas sportā?

Nākotnē vēlos startēt zem kādas no pasaulē vadošajām cīņas sporta federācijām. Ar savu sniegumu, protams, vēlos priecēt arī latviešus.

Pēdējais jautājums – kādēļ tieši cīņas sports?

Cīņas sports mani piesaistīja jau bērnībā, un ar laiku šis sporta veids mani sāka fascinēt ar savu kultūru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu