Vienības Velobraucienam pieteikušies jau 1300 dalībnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs nedēļas pirms 19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena tam pieteikušies jau 1300 cilvēku, viņu vidū arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, eksprezidents Guntis Ulmanis, pasaules riteņbraukšanas eksčempions Romāns Vainšteins, grupas ''Cosmos'' dalībnieki un telekompānijas LNT komanda, TVNET informē organizatori.

Vienības braucienā plāno piedalīties arī pēc darbinieku skaita lielākā Latvijas uzņēmuma - VAS „Latvijas dzelzceļš” komanda, kurā šobrīd pieteikti jau 50 dalībnieki.

„„Latvijas dzelzceļš” ar prieku iesaistās Vienības braucienā, lai vienotā komandā un sportiskā garā baudītu rudens sākumu, jo, kas aizrautīgi un vienoti sporto un atpūšas, tiem arī kopīgie darbi vedas no rokas,” saka VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, kurš arī pats 6.septembrī veiks 37,5 km garo Tautas braucienu.

19. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizators, mārketinga komunikācijas aģentūras „Alpha Baltic” valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers uzskata: „Vienības brauciens ar tā senajām tradīcijām ir ļoti pozitīvs pasākums, kas pulcē dzīvespriecīgos un aktīvos Latvijas iedzīvotājus. Turklāt tas ir viens no nedaudziem pasākumiem, kurā ikviens var būt dalībnieks, nevis tikai pasīvi vērot. Ir gandarījums, ka, neraugoties uz likstām valstī, arvien vairāk iesaistās gan individuāli braucēji un ģimenes, gan arī lielie uzņēmumi ar savu darbinieku komandām. Tas nozīmē, ka optimisms joprojām mūsos mīt. Savukārt enerģija, kas virmo, kad daudzi cilvēki vienojas kopīgā rīcībā, iedvesmo un dod spēku – tāpēc aicinu uz tikšanos Siguldā.”

Jāatgādina, ka Vienības brauciens norisināsies š.g. 6.septembrī Siguldā. Tā pirmsākumi meklējami Latvijas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Šā riteņbraukšanas pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tiek aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā, un tā protektors bija toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un 4. Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Šogad Vienības brauciena ietvaros ir trīs distances: Sporta šosejas brauciens - 90 km, Kalnu divriteņu (MTB) brauciens - 40 km un Tautas brauciens - 37,5 km. Tas ļauj katram izvēlēties sev piemērotu distanci. Ar speciāliem kausiem tiks apbalvoti visvairāk pārstāvētais darba kolektīvs, viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, kā arī kuplākā ģimene, tādējādi izceļot vienotības ideju.

Braucienam iespējams pieteikties visos „Veloservisa” veikalos, Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Kuldīgas Tūrisma informācijas centrā, Valmierā un Cēsīs veloveikalā „Eži”, Tukuma Ledus hallē, Ērgļos viesnīcā „Ērgļi”. Tāpat dalībnieki var reģistrēties un iegūt papildu informāciju par distancēm, pieteikšanos un noteikumiem interneta mājas lapā www.velo.lv. Iepriekšējā reģistrācija turpināsies līdz 3.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu