Ar Ķelnes rūgtumu sirdī (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja valstsvienība ar spēli pret Ukrainu šodien sāk cīņu par vietas saglabāšanu pasaules hokeja augstākajā divīzijā. Mūsu komandas rindās pirmo spēli Maskavā aizvadīs uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš šajā sezonā debitēja NHL. Latvijas un Ukrainas duelis notiks Mitišču arēnā un sāksies pulksten 19.15.

Ar Ukrainu "sarkanbaltsarkanie" augstākajā līmenī nūjas ir krustojuši trīs reizes un visos trīs gadījumos Latvijas hokejistiem tās bija sarežģītas spēles. 1999. gadā Norvēģijā uzvara tikai ar 2:1 un pat 2005. gadā Austrijā ar 3:0 gūtā uzvara tika izcīnīta ar lielām pūlēm.

Tomēr vislabāk Latvijas hokeja līdzjutējiem atmiņā ir palicis 2001. gads Ķelnē, kad pēc triumfālās uzvaras pār ASV, mūsējie ar 2:4 zaudēja Ukrainai un, tā vietā, lai cīnītos par ceturtdaļfinālu, bija spiesti aizstāvēt savas tiesības uz vietu pasaules hokeja elitē.

Pat pēs sešiem gadiem rūgtums par tās dienas neveiksmi ir palicis un arī tagad, būt vai nebūt Latvijas hokejam arī 12 sezonu pēc kārtas augstākajā divīzijā, mūsu komandas ceļā stājas ukraiņi.

Spēlējot bez virknes vadošo spēlētāju no Krievijas superlīgas komandām, ukraiņi D apakšgrupā Maskavas čempionātu iesāka ar diviem graujošiem zaudējumiem Somijai (0:5) un Krievijai (1:8), bet izšķirošajā spēlē sīvā cīņā ar 3:4 atzina arī Dānijas valstsvienības pārākumu.

Jānis Sprukts.
Komandas kodolu (18 hokejisti) veido Baltkrievijas hokeja līgā spēlējošie ukraiņi. Vēl četri vīri pārstāv Krievijas augstāko līgu un tikai viens - Vjačeslavs Zavaļņuks - spēlē Krievijas superlīgas čempionvienībā Magņitogorskas "Metallurg".

Pirmā posmā spēlēs rezultatīvākais Ukrainas izlases rindās ar diviem punktiem (1+1) bija Oļegs Matvičuks.

Latvijas valstsvienība priekšsacīkstēs guva tikai sešus vārtus, kas kopā ar Itāliju ir sestais sliktākais rādītājs starp visām 16 komandām. Rezultatīvākie mūsu komandas rindās ar trīs punktiem šobrīd ir Lauris Dārziņš (trīs vārti) un Oļegs Sorokins (trīs piespēles).

Tik svarīgajā spēlē pret Ukrainu sarkanbaltsarkano kreklu apvilks arī centrālais uzbrucējs Jānis Sprukts, kam tā būs pirmā spēlē šajās pasaules meistarsacīkstēs, un jācer, ka tādējādi izdosies uzlabot mūsu komandas zemo vārtu gūšanas momentu realizāciju.

Latvijas valstsvienības sastāvs: vārtsargs - Sergejs Naumovs; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Jānis Sprukts.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu