«Ventspils» neizmanto iespējas un zaudē Saloniku PAOK

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā «Ventspils» Eiropas kausa izcīņas pirmā posma ceturtās kārtas mačā savā laukumā trešdien ar rezultātu 63:66 (12:19, 18:11, 14:15, 19:21) zaudēja Saloniku PAOK klubam no Grieķijas.

Neizmantojot daudzas labas iespējas mača gaitā, kā arī tā noslēgumā, «Ventspils» komanda piedzīvoja trešo zaudējumu četrās sacensību spēlēs.

«Ventspils» komandas labā 15 punktus guva amerikānis Mairs Četmens un Akselis Vairogs, bet pie 13 punktiem tika cits amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss.

Spēli «Ventspils» komanda sāka ļoti neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 0:8. Pēcāk laukuma saimnieki gan atbildēja ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē vadībā ar pieciem punktiem atgriezās viesi. Pirmo ceturtdaļu PAOK komanda noslēdza ar rezultātu 19:12 savā labā.

Otrās ceturtdaļas ievadā mājinieki nokļuva iedzinējos ar deviņiem punktiem, bet ceturtdaļas vidū panāca divu punktu deficītu (24:26). Salīdzinoši haotiskā spēlē «Ventspils» komandai izdevās atjaunot neizšķirtu (30:30), vienībai vēlāk neizmantojot vairākas labas iespējas pārņemt vadību. Ceturtdaļas noslēdzošo trīs ar pusi minūšu laikā komandas punktus vairs neguva.

Mača trešās ceturtdaļas pirmo sešu minūšu laikā PAOK vienība vairākas reizes ieguva divu punktu vadību, tomēr atrauties nespēja, kamēr «Ventspils» uzbrukumos vairākas reizes neizmantoja teju 100% iespējas gūt punktus. Turpinājumā reizi vadībā ar trim punktiem pabija mājinieki, bet ceturtdaļu ar viena punkta vadību (45:44) noslēdza viesi.

Noslēdzošajā ceturtdaļā «Ventspils» komanda uzbrukumā turpināja darboties individuāli un neizmantoja vēl vairākas drošas iespējas gūt punktus. Tas viesiem ļāva saglabāt nelielu vadību, pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultātam esot 51:48 par labu PAOK. Ar diviem precīziem tālmetieniem viesiem izdevās panākt astoņu punktu pārsvaru, tomēr «Ventspils» ātri spēja pietuvoties līdz 54:57. Minūti un 20 sekundes pirms mača beigām «Ventspils» atradās iedzinējos ar četriem punktiem, bet 35 sekundes vēlāk rezultāts kļuva 57:59.

Pēc pretinieku kļūdas mājinieki 33 sekundes pirms ceturtdaļas beigām ieguva tiesības uz uzbrukumu. Piespēlē kļūdu pieļāva Četmens, kas bumbu atdeva PAOK komandai. Ar soda metieniem viesi panāca 61:57 savā labā, bet desmit sekundes pirms fināla svilpes precīzs no tālās distances bija Četmens, panākot viena punktu deficītu. Jau pēc sekundes laukuma saimnieki pārkāpa noteikumus, tomēr viesi abus soda metienus realizēja. Trīs sekundes vēlāk uz soda metienu līnijas stājās jau Četmens, kurš arī abas reizes bija precīzs. Uzreiz pēc tam uz soda metienu līnijas atkal stājās viesi, arī šoreiz esot nekļūdīgi. Vēlreiz pret Četmenu noteikumi tika pārkāpti divas sekundes pirms spēles beigām. Viņš pirmo soda metienu raidīja grozā, bet otro apzināti meta tam garām. Atlēkušo bumbu tomēr ieguva viesi, pret kuriem tika pārkāpti noteikumi, un tas arī laupīja mājiniekiem izredzes atspēlēties.

Lai gan ventspilnieki vairākas reizes viesojušies vienā no slavenākajām grieķu basketbola pilsētām Salonikos, spēlēt allaž sanācis pret «Aris» komandu, bet iepriekšējās sezonas Grieķijas čempionāta ceturtais spēcīgākais klubs PAOK pretī nāk pirmo reizi.

Iepriekš Eiropas kausā no «Ventspils» komandas pārstāvjiem savainojuma dēļ vēl nebija debitējis Artjoms Butjankovs, taču šoreiz tas beidzot noticis.

Starp iepriekšējo Eiropas kausa maču «Ventspils» komanda nedēļas laikā nevienu spēli neaizvadīja

Citās šīs grupas spēlēs trešdien Podgoricas «Budučnost Voli» basketbolisti no Melnkalnes uzņem spēcīgo Krievijas klubu Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ», bet Karšijakas «Pinar» klubs no Turcijas savās mājās spēkojas ar Polijas vienību Zelona Guras «Stelmet».

Pirms tam turnīrā ventspilnieki ar 82:75 savā laukumā uzvarēja «Budučnost Voli», ar 60:72 izbraukumā zaudēja «Lokomotiv-Kubaņ», kā arī ar 72:81 savā laukumā zaudēja «Pinar».

Pašlaik F grupā «Lokomotiv-Kubaņ» ir līderi ar trim uzvarām trīs spēlēs, PAOK kontā ir trīs panākumi četros mačos, «Pinar» seko ar diviem panākumiem trīs cīņās, «Budučnost Voli» un «Ventspils» kontā ir pa vienam panākumam, bet «Stelmet» vienība, kas pirmā apļa pēdējā mačā ventspilniekus uzņems savās mājās, cīnās bez uzvarām.

«Ventspils» komandai šajā turnīrā nav izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

Kā zināms, šajā turnīrā piedalās arī Latvijas vicečempioni «VEF Rīga».

«Ventspils» komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, bet «VEF Rīga» saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt, un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./2016.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda «Valencia Basket», kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas «Unics». Līdz ar to «Valencia Basket» automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet «Unics» iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlē Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā «VEF Rīga» nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu