Hingisa atgriežas Vimbldonā ar uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pēc piecu gadu pārtraukuma spēlējot savā pirmajā Vimbldonas tenisa turnīrā, pasaules ranga bijusī līdere un kādreizējā šo sacensību uzvarētāja šveiciete Martina Hingisa ar uzvaru šodien atgriezās Anglijas zāliena tenisa un kriketa kortos.

Lietavu dēļ pirmdien nenospēlējuši nevienu pašu spēli, pasaules labākie tenisisti šodien ar pilnu sparu metās cīņā par pasaulē prestižākā tenisa turnīra - Vimbldonas čempiontitulu.

26 gadus vecā Hingisa (izsēta ar 12. numuru) vienspēļu turnīra pirmajā kārtā divos setos šodien bez īpašiem sarežģījumiem ar 6-2, 6-2 pārspēja Ukrainas tenisisti Olgu Savčuku. Otrajā kārtā Martinas pretiniece būs pasaules 68. rakete itāliete Tatjana Garbina.

Pēdējo spēli Vimbldonā Hingisa, kas tikai pagājušās sezonas izskaņā atgriezās lielajā tenisā pēc pēdas savainojuma, aizvadīja 2001. gadā, kad izstājās jau turnīra pirmajā kārtā.

Savu pirmo un pagaidām vienīgo Vimbldonas čempiontitulu viņa izcīnīja 1997. gadā - savas karjeras veiksmīgākajā sezonā, kad triumfēja arī Austrālijas un ASV atklātajās meistarsacīkstēs, kā arī iekļuva "French open" turnīra finālā.

Par lielākajām neveiksminiecēm pirmajā spēļu dienā ir uzskatāmas ar 13. numuru izsētā vāciete Anne Lēne Grēnefelde un krieviete Marija Kiriļenko, kas bija izlikta ar 17. numuru. Grēnefelde ar 6-3, 3-6, 1-6 zaudēja bulgārietei Cvetanai Pironkovai, savukārt Kiriļenko ar 2-6, 6-7 (1:7) piekāpās japānietei Šinobu Asagoe.

Citi pārsteigumi sieviešu turnīra pirmās kārtas spēlēs netika piedzīvoti. Francijas atklāto meistarsacīkšu uzvarētāja un ar trešo numuru Vimbldonā izliktā beļģiete Žustīne Enina-Ardēna ar 6-0, 6-1 sagrāva ķīnieti Men Janu, bet ar otro numuru izliktā Enina-Ardēnas tautiete Kima Klijstersa ar 7-5, 6-3 pieveica krievieti Veru Zvonarevu.

"Roland Garros" šāgada fināliste Svetlana Kuzņecova (5) no Krievijas ar 6-3, 6-2 guva virsroku pār itālieti Rominu Oprandi, savukārt slovākiete Daniela Hantuhova (15) ar 6-4, 4-6, 6-1 guva virsroku pār Mariju Elenu Kamerinu no Itālijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu