Skrējiens pēc FIAT Panda - ar karti un kompasu Magnētā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas rajona Baložos notika "FIAT Panda 4x4 izcīņa orientēšanās sportā" atklāšanas pasākums, kuru rīkoja orientēšanās sporta sacensību rīkotājs "Magnēts" un itāļu automašīnu Fiat un Alfa Romeo pārstāvis Latvijā "Auto Italia'.

Pierīgas apkaimē notiekošais orientēšanās tautas sacensību seriāls „Magnēts” tiek rīkots jau kopš 1969. gada, un šajā sezonā „Auto Italia” piedāvā sacensību dalībniekiem izcīnīt galveno balvu - meža ceļiem atbilstošo, dinamisko un atraktīvo FIAT markas automašīnu Panda 4x4.

Orientēšanas popularitāte ir bijusi atšķirīga dažādos laikos, bet šobrīd viens no veselīgākajiem pasaules sporta veidiem atkal ir popularitātes virsotnē. 2005. un 2006. gadā orientēšanās sportu atzina par Latvijas populārāko sporta veidu, jo katrā Magnēta kārtā startē vidēji 500 – 600 dalībnieku.

Lai veicinātu orientēšanās sporta veida popularitāti un atklātu tā priekšrocības, vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki vienojās 2,5 kilometru garā veselības skrējienā, tādējādi aicinot arī citus kļūt par aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem.

Magnēta sacensību "veselības skrējienā" šodien piedalījās: raidījuma "Zebra" un SWH "Radio kurbulis" vadītājs Pauls Timrots, mūziķis un komponists Kārlis Lācis, orientēšanās sporta federācijas prezidents un bijušais Saeimas deputāts Pēteris Apinis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu