Pret Itāliju - favorītu lomā? (133)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Izšķirīgo cīņu par iekļūšanu pasaules meistarsacīkšu otrajā posmā šodien Maskavā aizvadīs Latvijas hokeja valstsvienība, kas pulksten 15.15 pēc Latvijas laika mērosies spēkiem ar Itāliju.

Pēc sīvā cīņā piedzīvota zaudējuma pirmajā spēlē ar Šveici (1:2) un sekojošās sāpīgās neveiksmes mačā ar pasaules čempioniem zviedriem mūsu komandai šodien jāaizvada "būt vai nebūt" cīņa, jo tikai uzvarētājs varēs turpināt cīņu par medaļām.

Uzvaras gadījumā "sarkanbaltsarkanie" nodrošinās trešo vietu A grupā un turnīra otrajā posmā tiksies ar Krieviju (4. maijā), Somiju (5. maijā) un Dāniju (7. maijā).

Ja notiks sliktākais un Latvija šodien zaudēs, tad būs jācīnās četru komandu turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Divas komandas, kuras gaida tāds liktenis, jau ir zināmas - Austrija un Ukraina.

Ar Itāliju Latvijas valstsvienība augstākajā divīzijā ir spēlējusi trīs reizes. Debijas sezonā 1997. gadā - sāpīgs zaudējums no 4:1 ar 4:5, 1998. gadā neizšķirts 1:1, bet 2002. gadā pirmā uzvara ar 4:1.

Vai Oļegs Znaroks (pirmais no labās) spēs noskaņot Latvijas valstsvienību izšķirošajai cīņai?
Vai Oļegs Znaroks (pirmais no labās) spēs noskaņot Latvijas valstsvienību izšķirošajai cīņai? Foto: AFI

Itālijas hokejisti Maskavā līdz šim ir nospēlējuši gandrīz mats matā kā Latvija. Vispirms ar 1:7 kapitulācija pret Zviedriju, bet pēc tam tikai sīvā cīņā zaudēta spēle Šveicei - 1:2...

Kurš būs favorīts šajā pārī?

Plānots, ka Latvijas valstsvienības vārtus pret itāļiem sargās Sergejs Naumovs, kurš bija lielisks spēlē pret Šveici, taču, diezgan apšaubāma komandas galvenā trenera Oļega Znaroka lēmuma rezultātā tika laists laukumā arī Latvijas - Zviedrijas spēles trešajā periodā, kad mūsu komanda jau zaudēja ar 0:4. Naumovs ielaida vēl četras ripas un dabūja nepatīkamas emocijas pirms izšķirīgās cīņas.

Tomēr cerot, ka visas nesaskaņas komandas iekšienē būs novērstas, jātur īkšķi un jānovēl cīņas spars un izdošanās!

Latvijas valstsvienības sastāvs: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs.

Komentāri (133)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu