"Liverpool" sasniedz finālu pendelēs! (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

UEFA Čempionu līgas finālā iekļuvusi "Liverpool" vienība, kas dramatiskā pusfināla atbildes mačā pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā pieveica Londonas "Chelsea".

Pirms nedēļas pirmajā pusfināla mačā, savu skatītāju atbalstīti, ar 1:0 uzvarēja "Chelsea" futbolisti. Vienīgos vārtus londoniešu labā guva pussargs Džo Kouls.

Šoreiz mačs risinājās Liverpūlē un visi mājinieku labākie spēlētāji bija gatavi iziet laukumā. Turpretī Londonas klubam palīdzēt nevarēja uzbrucējs Andrijs Ševčenko, kam ir cirkšņa trauma, un aizsargs Rikardu Karvalju, kurš ārstē ceļgala savainojumu. Toties ierindā pēc diskvalifikācijas izciešanas atgriezies bija pussargs Mihaels Esjēns.

22. minūte. Dānis Daniels Agers panāk izlīdzinājumu sērijā.
22. minūte. Dānis Daniels Agers panāk izlīdzinājumu sērijā. Foto: AFI

"Liverpool" bija jāatgūst vārti, lai varētu izlīdzināt rezultātu sērijā un turpināt cīņu par iekļūšanu finālā. 22. minūtē viņiem tas arī izdevās: izspēlējot standartsituāciju, no soda laukuma vārtus guva mājinieku aizsargs Daniels Agers. Dānijas izlases futbolistam tie bija pirmie vārti šīs sezonas Čempionu līgas kampaņā.

Otrajā puslaikā, īpaši tā izskaņā, liela iniciatīva piederēja "Chelsea" futbolistiem, kuri radīja bīstamus momentus pie Pepes Reinas sargātajiem vārtiem, taču Didjē Drogbā 90. minūtē sita garām vārtiem. Par spīti viesu ofensīvai, rezultāts nemainījās arī kompensācijas laikā un, tā kā rezultāts divu spēļu summā bija 1:1, abas komandas devās papildlaikā.

Tur klubi apmainījās ar uzbrukumiem, un vienā brīdī "Liverpool" holandiešu uzbrucējs Dirks Kujts izgāja vienatnē pret Peteru Čehu un guva vārtus. Taču strīdīgajā situācijā tos neatzina mača galvenais tiesnesis, jo pirms tam bija saskatījis aizmuguri.

Tālākie notikumi papildlaikā aizritēja bez vārtu guvumiem, un abu komandu treneriem nu bija jāizvēlas futbolisti, kam uzticēt izpildīt 11 metru soda sitienu. Jāpiezīmē, ka šī kļuva par pirmo pusfināla sēriju Čempionu līgas vēsturē, kuras uzvarētājs tika noskaidrots pendelēs.

Didjē Drogbā radās vairākas izdevības gūt vārtus, taču "Chelsea" uzbrucējs šoreiz palika tukšā.
Didjē Drogbā radās vairākas izdevības gūt vārtus, taču "Chelsea" uzbrucējs šoreiz palika tukšā. Foto: AFI

Pirmais pie bumbas devās mājinieks Budevijns Zendens, un holandieša raidījums bija precīzs. Savukārt viņa tautieša "Chelsea" rindās - Arjena Robena sitienu atvairīja Pepe Reina.

Havi Alonso izvirzīja mājineikus vadībā ar 2:0, taču Frenks Lampards vienus vārtus atguva. Nākamais sita Stīvens Džerards un pārspēja Petru Čehu, taču "Chelsea" pussarga Žeremi raidījumu uzminēja Reina, nostādot viesus smagā situācijā.

Pēdējais 11 metru sitienu izpildīja Dirks Kujts, un viņa raidījums sasniedza mērķi. "Liverpool" ir sasniegusi jau otro prestižākā Eiropas klubu turnīra finālu pēdējo trīs gadu laikā. Šogad Čempionu līgas kausa ieguvējs tiks noskaidrots 23. maijā, Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

"Sākums mums patiešām izdevās. Taču pretinieku rindās ir daudz meistarīgu futbolistu un mums bija grūti kontrolēt spēles gaitu. Mēs nevēlējāmies izaicināt likteni pagarinājumā un pēcspēles sitienu sērijā. Izveidojām vārtu gūšanas iespējas, bet pievīla realizācija. Taču spēlētāji zināja, kā uzvarēt "Chelsea". Viņi spēlēja ar lielu degsmi, kas bija ļoti svarīgi," pēc mača teica "Liverpool" galvenais treneris Rafaels Benitezs.

Arjens Robens nespēja realizēt savu 11 metru soda sitienu...
Arjens Robens nespēja realizēt savu 11 metru soda sitienu... Foto: AFI

"Ar interesi vērošu otro pusfinālu. Taču, kuru komandu vēlētos redzēt finālā, netaklāšu, lai neaizskartu līdzjutēju jūtas," viņš piebilda.

Žozē Mouriņju aizstāvēja savējos: "Mēs ļoti gribējām uzvarēt un uzskatu, ka bijām pelnījuši panākumu. Pretinieks veiksmīgi aizvadīja mača sākumu, bet mēs rādījām saturīgāku futbolu pirmajā spēlē, kā arī atbildes mača pamatlaikā un pagarinājumā. Diemžēl, pēc desmit gadiem par spēles saturu neviens neatcerēsies. "Liverpool" veiksmīgāk izpildīja pēcspēles 11 metru sitienu sēriju, ar ko es arī apsveicu pretiniekus. Taču es lepojos ar saviem futbolistiem un esmu gatavs kopā ar viņiem pārdzīvot šo neveiksmi. Nešaubos arī, ka līdzjutēji mūs sapratīs."

Liverpūles pretinieki kļūs zināmi šovakar, kad Milānas "San Siro" stadionā vietējais "AC Milan" uzņems Mančestras "United", kuri, pateicoties Veina Rūnija gūtajiem vārtiem, kompensācijas laikā pagājušonedēļ uzvarēja ar 3:2.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu